20.000 Jaguarjev I-Pace za Waymo

V naslednjih dveh letih bo Jaguar Land Rover (JLR) Googlovemu podjetju Waymo dobavil 20.000 električnih vozil Jaguar I-Pace , ki jih bo Waymo opremil z napravami za avtonomno vožnjo in jih uporabil za svoje samovozeče taksije.

Pri Waymu so prepričani, da je njihova tehnika za vožnjo avtomobilov brez pomoči voznika dovolj zrela in zanesljiva za serijsko vgradnjo v vozila.

Britansko-indijski proizvajalec avtomobilov Jaguar Land Rover že nekaj časa sodeluje s podjetjem Waymo pri razvoju avtonomno vozečih avtomobilov. Za zdaj je Waymo edino podjetje, ki ima (preizkusno) floto samovozečih avtomobilov v javnem prometu (brez nadzora voznikov), že letos pa bo organiziral javne prevoze z robotiziranimi taksiji.

Jaguar Land Rover je svoj električni avto Jaguar I-Pace predstavil v začetku marca kot popolnoma na novo razvito vozilo, pripravlja pa se na nove naložbe, ker si hoče zagotoviti vodilni položaj pri električnih avtonomno vozečih avtomobilih. Zaradi prepričanja, da je Googlov Waymo vodeči proizvajalec tehničnih naprav za samostojno vodenje avtomobilov, se je tudi odločil za sodelovanje z njim. (jpe/foto ampnet)

Delite