Citroën Berlingo poganja tudi elektrika

Citroën najavlja dopolnitev ponudbe pogonskih agregatov pri modelu Berlingo, ki sodi med uspešnice tudi na slovenskem trgu.

Francoski izdelovalec je leta 1996 z Berlingom uvedel segment družinskih enoprostorcev za vse, ki imajo aktivno življenje, dnevno opravijo številne poti, so družabne narave in potrebujejo vozilo za pogoste vožnje z več potniki.

Tretjo generacijo Berlinga, ki je bila od začetka prodaje leta 2018, v Sloveniji prodana v 2500 primerkih, sedaj dopolnjujejo še z električno različico. Ta omogoča prost dostop do mestnih predelov z omejitvijo prometa, in prispeva k manjšemu ogljičnemu odtisu. Zagotavlja tudi več udobja v tekoči in neslišni vožnji z elektriko in po trditvah izdelovalca poskrbi za nižje stroške uporabe od izvedenke z motorjem na notranje zgorevanje.

S 4000 litri prostornine v potniški kabini, več kot tremi metri nakladalne dolžine in prtljažnikom, katerega prostornina lahko doseže 2126 litrov, ë-Berlingo ponuja eno izmed največjih notranjih prostornin v svojem avtomobilskem razredu. Modularnost in odlagalna mesta, so sestavni del njegove zasnove in omogočajo raznovrstno uporabnost: zložljive sedeže (dva spredaj, tri v drugi vrsti in dva v tretji vrsti), 186 litrov uporabnih odlagalnih površin.

Z odstranljivimi senčniki, zložljivimi mizicami in nepogrešljivimi USB vtičnicami v zadnjem delu, je to vozilo pravi spremljevalec družine. Z 18 tehnologijami za pomoč pri vožnji, kot npr. s funkcijo prostoročnega dostopa in zagona ter prikazovalnikom v višini oči, zagotavlja tudi višjo raven varnost.

Kupci bodo lahko izbirali med dvema dolžinama vozila. Kratka izvedenka M meri v dolžino 4,40 metra, dolga izvedenka XL pa 4,75 metra. (mpo/foto Citroën)

Delite