Renault je predstavil novega povsem električnega Scenica

Renault je na avtomobilskem salonu IAA v Munchnu razkril novega Scenica, ki je Renaultova zgodba z že 27-letno zgodovino, saj je bil rojen leta 1996.

Na avtomobilski trg je prinesel revolucijo kot prvi kompakten enoprostornik v evropski avtomobilski zgodovini. Njegovo ime izhaja iz »Safety Concept Embodied in a New Innovative Car«, oziroma »zasnova varnosti utelešena v novem inovativnem avtomobilu«.

Pri Renaultu poudarjajo, da so se družine in njihove potovalne navade, ter pričakovanja glede vplivov na okolje in varnosti, z leti spremenila. Scenic se jim je ves ta čas prilagajal in zato sedaj prihaja na sceno s povsem električnim pogonom in novo zasnovo družinskega avtomobila, ki je ohranil ključne gene svojih uspešnih prednikov.

Povsem električni Scenic bo ponujal izbiro dveh sinhronih elektromotorjev z močjo 125 kilovatov (170 KM) in navorom 280 Nm ali močjo 160 kilovatov (220 KM) in navorom 300 Nm. Izbirati pa bo mogoče tudi med dvema sklopoma akumulatorskih baterij in sicer z zmogljvostjo 60 kWh in dosegom 420 kilometrov ali 87 kWh in dosegom 620 kilometrov. 

Glede na to, da gre šele za salonsko premiero novinca, podrobnosti o prodaji in predvsem kdaj ga je mogoče pričakovati na slovenskem trgu, še niso znane. (mpo/foto Renault)

 

Delite