Alfa Romeo Tonale se spogleduje z elektriko

Alfa Romeo v svet električnih avtomobilov vstopa s konceptnim vozilom Tonale, ki so ga premierno predstavili na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi. Tonale je prvi priključni hibrid in prvo kompaktno terensko vozilo znamke Alfa Romeo.

Po besedah oblikovalcev legendarne italijanske znamke se z obliko konceptnega vozila Tonale ozirajo v prihodnost. Njegove kompaktne mere predstavljajo popoln preplet bogate dediščine z novimi smernicami ter poosebljajo edinstveno italijansko oblikovanje in nezgrešljiv slog, značilen za vozila Alfa Romeo.

Tonale črpa navdih iz lepote in nians naravnega gibanja svetlobe, kar se kaže v njegovih izčiščenih linijah. Njegova oblika prikliče v spomin številne tradicionalne oblikovne elemente, ki so značilne za bogato zgodovino znamke.

Izvirna Alfa Romeo
Prvenca znamke v segmentu kompaktnih terenskih vozil po besedah konstruktorjev zaznamujejo značilnosti, ki so vedno opredeljevale vozila Alfa Romeo. Njihov cilj je bil zagotoviti najboljšo dinamiko vožnje v segmentu in uporabiti elektrifikacijo v popolnem slogu znamke Alfa Romeo.

Namesto da bi preprosto prevzeli nove standarde, Alfa Romeo s konceptnim vozilom Tonale na novo interpretira svoj lastni DNK. Elektrifikacija Alfe Romeo je v službi športnosti in poudarja poslanstvo znamke “mehanika s strastjo”. Elektromotor v zadku vozila odpira pot novim tehnološkim rešitvam, ki ponujajo dinamiko vožnje in izboljšujejo pogon ter užitek športne vožnje.

Energijski prehod k elektriki je najnovejša prelomnica v 109-letni zgodovini legendarne znamke Alfa Romeo in tista, ki bo popeljala blagovno znamko v prihodnost. Tako so tudi izbrali njegovo ime. Gorski prelaz Tonale, ki se nahaja nedaleč od prelaza Stelvio, je velik naravni amfiteater, znan po svojih veličastnih vrhovih, spektakularnih slapovih in snegu, ki nikoli ne skopni. (mpo/foto Alfa Romeo)

Delite