Alpine F1 razkril ekipo in dirkalnik

Letošnji dirkalnik moštva ima oznako A521 in se ponaša z uniformo modre, bele in rdeče barve, ki so sinonim za dirkaško izročilo znamke Alpine. Dirkalnik bo gnal hibridni pogonski sklop Renault E-Tech 20B z 1,6-litrskim V6 bencinskim motorjem, ki so ga zasnovali in razvili v Viry-Châtillonu, kjer so se 45 let neprekinjeno ukvarjali z aktivnostjo francoskega proizvajalca avtomobilov v formuli 1.

Dirkalnik A521 je evolucija R.S.20, s katerim so tekmovali v svetovnem prvenstvu 2020. V skladu z lani dogovorjenimi spremembami pravilnika v odgovor na svetovno pandemijo so glavni strukturni elementi A521 enaki kot v lanskem dirkalniku. Toda vsak del, ki ni bil homologiran, so naprej razvili in izboljšali, še posebno zadnji del dirkalnika, za katerega je FIA uvedla dodatne spremembe pravilnika za področje aerodinamike.

Prvi dirkalnik moštva Alpine F1 bo zaupan dirkačema Estebanu Oconu in Fernandu Alonsu. Alonso se po dveletnem premoru vrača v formulo 1 in to v moštvo, s katerim je osvojil oba naslova svetovnega prvaka formule 1 v letih 2005 in 2006.

Ocon, ki je pred svojo drugo sezono s tem moštvom, si bo prizadeval nadgraditi na dobrih dosežkih lanskega leta, v katerem je 24-letni dirkač prvikrat stopil na zmagovalni oder po dirki za VN Sakhirja. To bo za Ocona četrta polna sezona v formuli 1, v kateri je sicer prvikrat nastopil avgusta 2016.

Moštvo bo vodila nova trojica, v kateri so glavni izvršni direktor znamke Alpine Laurent Rossi, izvršni direktor moštva Marcin Budkowski in športni direktor Davide Brivio. Tehnični ekipi v Enstonu (Velika Britanija) in Viry-Châtillonu (Francija) bosta še naprej vodila direktor za dirkalnike Pat Fry oziroma direktor za pogonske sklope Rémi Taffin. (mpo/foto Alpine)

Delite