Ami One Concept za pet minut ali pet let

Citroën bo na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil nov koncept vozila in mobilnosti. Povezljivo prevozno sredstvo Ami One Concept poganja elektromotor, uporabniki bi ga lahko najemali le za pet minut ali pa vse do pet let.

Po zgledu modela 2CV, po domače Spačka, ki je po prepričanju francoskega proizvajalca svobodo gibanja zagotovil najširšim množicam, bi Ami One Concept urbano mobilnost približal vsem, ki si želijo novo izkušnjo uporabe avtomobilov brez lastništva.

Citroën si je Ami One Concept zamislil kot alternativo javnemu prevozu (avtobusom, tramvajem, metroju) in drugim individualnim prevoznim sredstvom, kot so dvo- ali trikolesniki (kolo, skuter ali skiro).

Kompaktni (2,50 m) dvosedežnik Ami One Concept omogoča svojim potnikom, ki iščejo rešitev za mobilnost, zelo okretno vožnjo po mestu, ponaša pa se tudi z nadvse vzdržljivo zgradbo karoserije. Zaprt potniški prostor ščiti potnike v slabih vremenskih razmerah.

Ami One Concept, ki ga lahko uporabljajo vsi, starejši od 16 let (povprečje v evropskih državah/odvisno od zakonodaje), je namenjen strankam, ki imajo vozniško dovoljenje ali pa tudi ne.

Oblikovalci niso premikali ustaljenih meja le pri zunanjosti, ampak tudi v notranjosti vozila.

Namesto lastništva le najem vozila po potrebi
Povezljivo prevozno sredstvo, zasnovano za večjo svobodo, bo storilo še korak več in ponudilo nove načine potrošništva. Kot poudarjajo pri Citroënu, želijo poenostaviti življenje svojih strank oziroma njihov dostop do mobilnosti, s tem da jim prek digitalnih medijev ponujajo več rešitev za skupno rabo ali najem avtomobilov.

Stranke lahko Ami One Concept uporabljajo najmanj 5 minut in svoj način uporabe kadarkoli podaljšajo na več ur brez obveznosti in z vsemi vključenimi stroški.

Ponudbe za souporabo in najem avtomobilov se prilagajajo potrebam po mobilnosti vsakega posameznika, ki lahko prevoz izkoristijo za 5 minut, 5 ur ali 5 dni, pa tudi za daljše časovno obdobje prek ponudb za najem, ki so na voljo za 5 mesecev ali kot dolgoročni najem za obdobje 5 let.

Pri slednjem so v mesečno najemnino všteti tudi akumulator, vzdrževanje in parkiranje. Postopek nakupa poteka v celoti na internetu, zato lahko stranka izbere kraj dobave, bodisi na svojem domu ali v najbližjem prodajnem mestu. (mpo/foto Citroën)

Dvosedežnik je namenjen predvsem uporabi v evropskih velemestih.

 

Delite