Aston Martin DB5 iz filma GoldenEye na dražbi

Vez med tajnim agentom Jamesom Bondom in Astonom Martinom traja že več kot pet desetletij, vse pa se je začelo leta 1964, ko je Bond (oziroma Sean Connery) v GoldFingerju vozil kultni DB5.

Prav Bondov DB5 pa bo na voljo na dražbi, ki jo prireja dražbena hiša Bonhams in bo organizirana v sklopu festivala hitrosti v Goodwoodu; le-ta vsakič pritegne množico navdušencev in zbirateljev, zato lahko pričakujemo, da bo omenjeno vozilo poželo precej zanimanja.

Vendar pa DB5, ki bo naprodaj na dražbi, ni vozil Sean Connery, saj gre za primerek iz filma GoldenEye, za čigar volanom je sedel Pierce Brosnan.

Vrednost tega modela raste iz leta v leto, že samo dejstvo, da je bilo omenjeno vozilo zvezda filma o Jamesu Bondu, pa njegovo ceno dviga v nebo. Tako so dobro ohranjeni modeli DB5 na dražbah prodani za približno za 700 do 800 tisoč evrov, medtem ko bi lahko zvezdniški avtomobil dosegel ceno med približno 1,4 in 1,8 milijona evrov. Vloga v Bondovem filmu je torej zaslužna za to, da bi znal ta DB5 doseči kar dvakratno običajno ceno.

»Vsi navdušenci nad Jamesom Bondom se gotovo spomnijo legendarne scene dirkanja po zavitih cestah nad Monte Carlom, ko Pierce Brosnan tekmuje z negativko v Ferrariju F355. Gre za eno najrazburljivejših scen dirkanja,« je povedal direktor dražbene hiše Bonhams.

Če imate torej na računu toliko denarja in ste povrhu še navdušenec nad Jamesom Bondom, bi to znala biti dobra naložba. (pfi/foto Bonhams)

Delite