Audi bo razširil ponudbo z novincem Q8

V tretjem četrtletju 2018 bo Audi na evropske trge poslal novinca, ki združuje lastnosti luksuznega kupeja in velikega športnega terenca.

Po mnenju Audijevih konstruktorjev novinec Q8 izžareva športno dinamiko in plemenit prestiž bolj kot kateri koli drug športni terenec znamke Audi. Z dolžino 4,99 metra, širino 2,00 metra in višino 1,71 metra je ta športni terenec s kupejevskim dizajnom širši, krajši in nižji od sestrskega modela Q7.

Z medosno razdaljo 3,00 metra Q8 nudi prostornost, s katero prekaša neposredne tekmece v večini ključnih mer, na primer v dolžini notranjosti in prostoru za glavo. Trije sedeži v zadnjem delu vozila so po želji pomični v vzdolžni smeri, s podrtimi naslonjali zadnjih sedežev je v zadku 1.755 litrov prostornine za prtljago.

Pogon na vsa štiri kolesa
Kot se spodobi za model iz družine Q z največjo številko, pa bo po zaslugi vrhunske tehnologije uporabnikom zagotavljal tudi obilo užitka v vožnji. Mehanski sredinski diferencial prenaša moč med sprednjo in zadnjo premo v standardnem razmerju 40 : 60. Po potrebi večji del preusmeri na tisto premo, ki ima boljšo vlečno silo.

Z odmikom od tal do 254 mm, kratkimi previsi in asistenco za nadzorovani spust Audiju Q8 zagotavljajo tudi dejansko možnost pobega z utrjenih asfaltnih površin. Podvozje z uravnavanjem blaženja je serijsko, na izbiro bo zračno vzmetenje adaptive air suspension z uravnavanimi blažilniki, bodisi s športno ali poudarjeno komfortno nastavitvijo. Odmik karoserije se prilagaja vozni situaciji in željam voznika v razponu do 90 milimetrov.

Krmiljenje vseh štirih koles
Poleg serijskega progresivnega krmiljenja, katerega prenos postaja z močnejšim zasukom volana še bolj neposreden, Audi opcijsko ponuja tudi štirikolesno krmiljenje. Zadnji kolesi se lahko obrneta za do 5 stopinj – pri majhni hitrosti protismerno za boljšo dinamiko, pri večji hitrosti istosmerno za boljšo stabilnost.

Po zagotovilih konstruktorjev so zaradi nove blage hibridne tehnologije (MHVE) vsi pogoni še posebno učinkoviti. 48-voltno glavno električno omrežje povezuje dva pomembna tehnična modula: litij-ionsko baterijo in jermenski zagonski alternator. Ta lahko pri zaviranju regenerira do 12 kW moči in jo dovaja nazaj v baterijo. Blaga hibridna tehnologija omogoča dolge faze jadranja z izključenim motorjem in razširjeno funkcijo start-stop, ki se vključi že, ko se hitrost zmanjša na 22 km/h.

Napredni asistenčni sistemi
Poleg omenjene napredne pogonske tehnologije pa ima Audi Q8 vgrajeno tudi obilico naprednih asistenčnih sistemov, ki dvigujejo raven udobja in varnosti vožnje. Med njimi izpostavljajo prilagodljivo vozno asistenco, asistenco za učinkovitost, asistenco za križišča, opozorilnik za menjavo voznega pasu, opozorilnik za robnike in kamere za prikaz okolice.

Posebnost je daljinsko vodeni garažni pilot, ki ob sočasnem voznikovem nadzoru samodejno upravlja športnega terenca pri uvozu v garažo in izvozu iz nje. Voznik pred tem izstopi in postopek aktivira prek aplikacije myAudi. Podobno udobje nudi (daljinsko vodeni) parkirni pilot. Za vsemi temi novimi rešitvami tiči centralni krmilnik asistenčnih sistemov. Ta nenehno izračunava natančno podobo okolice in na tej osnovi upravlja asistenčne sisteme. Ustrezne podatke pridobiva od – glede na opremo – do petih radarskih senzorjev, šestih kamer, dvanajstih ultrazvočnih senzorjev in laserskega čitalnika. (mkr/foto Audi)

 

Delite