Audi R8 GT bo izdelan le v 333 bolj ali manj enakih kopijah

Dvanajst let po premieri prvega Audija R8 GT družba Audi Sport GmbH predstavlja drugo izdajo tega superšportnega avtomobila: novi Audi R8 Coupé V10 GT RWD.

Zmogljivi 5,2-litrski atmosferski motor V10 je dobil večjo moč, ki sedaj znaša 456 kW (620 KM) in je s tem najmočnejši pogonski agregat s pogonom zadaj v zgodovini znamke. Nov 7 stopenjski menjalnik z dvojno sklopko skrbi za hitrejše prestavljanje, nov vozni profil ‘Torque Rear’ pa voznikom daje možnost, da sami izberejo svoj nivo podpore sistema ESC, kar omogoča nadzorovano in hkrati natančno prekrmiljenje.

Sedem stopenj, ki so na voljo v profilu ‘Torque Rear’, je mogoče nastaviti z obvolanskim gumbom. Novi R8 GT je po vsem svetu omejen na 333 primerkov. Nove in ekskluzivne podrobnosti opreme na zunanjosti in v notranjosti vozila so poklon prvi generaciji modela R8 GT. Mednje sodijo na primer zaporedno oštevilčenje, posebna aluminijasta platišča in notranjost v kombinaciji črne in rdeče barve. Novi Audi R8 Coupé V10 GT RWD bo pri trgovcih naprodaj od leta 2023 naprej, njegova cena pa se začne pri 225.000 EUR. (mpo/foto Audi)

Delite