Audi Skysphere concept – prihodnost visokega razreda

Audi je predstavil prvega v novi družini konceptnih vozil. Audi Skysphere concept se imenuje električno gnani odprti dvovratnik, ki nakazuje Audijev dizajn prihodnosti. Z njim znamka predstavlja vizijo za napredni luksuzni segment prihodnosti, v katerem bo notranjost postala prostor doživetij, vozilo pa naprava za doživetja. To omogočajo avtomatizirana vožnja, revolucionarna nova zasnova notranjosti in celovit digitalni ekosistem.

Da bi potnikom zagotovili največjo možno svobodo, je bil koncept Audi Skysphere zasnovan za dve različni vozniški izkušnji, imenovani Grand Touring Experience in Sports Experience. To omogoča zanimiva tehnična rešitev – spremenljiva medosna razdalja. Elektromotorji in natančno premišljen mehanizem z medsebojno povezanimi drsnimi deli karoserije in okvirja omogočajo spreminjanje same medosne razdalje in zunanje dolžine za 250 milimetrov. Hkrati se za 10 milimetrov spremeni odmik od tal, kar pomeni prednost za udobje ali za vozno dinamiko.

Voznik lahko preprosto sam izbere želeno izkušnjo vožnje. S skrajšano medosno razdaljo lahko 4,94 metra dolgega e-roadsterja v načinu Sports upravlja sam, lahko pa se pusti voziti v 5,19 metra dolgem GT-ju v avtomatiziranem načinu vožnje Grand Touring. (mpo/foto Audi)

 

Več podrobnosti o konceptnem vozilu Audi Skysphere lahko preberete v reviji Mehanik in voznik 160 – julij/avgust 2021.

 

Delite