Automechanika 2018 je osrednji dogodek leta v panogi

V Frankfurtu so se odprla vrata 25. sejma Automechanika, na katerem si je mogoče ogledati tako rekoč vse, kar je povezano z vzdrževanjem vozil. Hkrati pa je sejem tudi priložnost za dodatna izobraževanja ter posvete in srečanja s strokovnjaki iz panoge.

Na sejmišču v Frankfurtu se letos predstavlja več kot 5.000 razstavljavcev iz 76 držav, ki svoje izdelke in storitve predstavljajo na skupni površini 315.000 kvadratnih metrov. Suhoparna statistika dokazuje rast zanimanja razstavljavcev, obenem pa obeta večje zadovoljstvo obiskovalcev, ki lahko na enem mestu vidijo tako rekoč vse, kar je zanimivega v avtomobilski panogi.

Siceršnji avtomobilski saloni so orientirani na končne kupce in predstavljajo predvsem vozila kot celoto, Automechanika pa je namenjena strokovnjakom, ki skrbijo za dobro kondicijo različnih vozil. Od najmanjših dvokoles, pa vse do velikih tovornjakov.

Automechanika je vedno razdeljena na več bolj ali manj stalnih vsebinskih sklopov. Letos so to oprema in dodelave, nega vozil in obnova, vodenje prodajno servisnih centrov, elektronika in sistemi, deli in sklopi, popravila in vzdrževanje ter servis v prihodnosti in zagotavljanje mobilnosti.

V petih dneh prireditve, sejem zapira vrata v soboto, 15. septembra, pa se bo mogoče udeležiti tudi različnih strokovnih izobraževanj, ki jih prirejajo v nemškem in angleškem jeziku, saj se lahko sejem pohvali tudi z velikim deležem obiskovalcev iz tujine.

Vrata sejmišča se odprejo vsak dan ob 9:00 in v delovnih dneh zaprejo ob 18:00. V soboto pa eno uro prej, ob 17:00. Cena enodnevne vstopnice na sejmu je 38 evrov; bolj se izplača nakup preko spleta, saj je cena 28 evrov. Cena vstopnice za dijake in študente je 11 evrov, od petka popoldne in v soboto bo cena posamične vstopnice 17 evrov.

Več informacij o sejmu in načrtovanju obiska je mogoče dobiti tukaj (mkr/foto Messe Frankfurt GmbH)

Delite