Automechanika Frankfurt – posebna izdaja

Frankfurt bo od 14. do 16. septembra 2021 gostil posebno izdajo tradicionalnega sejma Automechanika, tokrat z dodatkom k imenu Digital Plus, s katerim želijo poudariti razliko med osrednjo prireditvijo, ki bo uradno septembra 2022 in tokratno, prvo po odpovedani zaradi epidemije.

Covid-19 je Frankfurtskemu sejmu dvakrat prekrižal načrte z Automechaniko, najpomembnejšim mednarodnim strokovnim sejmom za avtomobilsko industrijo na svetu. Sejem bi moral biti na sporedu lani septembra, vendar je bil zaradi epidemije odpovedan. Vodstvo sejma ga je najprej prestavilo na leto 2021 in hkrati določilo turnus ob neparnih letih. Prej je bila namreč Automehcanika na sporedu septembra ob parnih, avtomobilski salon IAA pa prav tako septembra ob neparnih letih. Ker se je salon preselil v München, se je tako sprostil jesenski termin ob neparnih letih.

Epidemija še vedno preprečuje udeležbo tako razstavljavcev in obiskovalcev iz bolj oddaljenih držav, zato je veliko razstavljavcev odpovedalo svoj nastop, saj so navajeni visoke mednarodne udeležbe.

Automechanika je priložnost za predstavitev dobaviteljev sestavnih delov in komponent.

Ker gre za bienalni sejem, je torej povsem realno, da bo med zadnjim in naslednjim sejmom minilo štiri leta. Za mnoge je to seveda predolgi. Poleg tistih razstavljavcev, ki pričakujejo obisk z vsega sveta, so tudi taki, ki bodisi poslujejo pretežno z evropskimi podjetji ali pa so pripravljeni tudi zaradi teh kupcev priti v Frankfurtu in se srečati z njimi. Organizator je prisluhnil njihovim potreba in se odločil za enkratno posebno izvedbo sejma, ki je dobil za to priložnost nekoliko spremenjeno ime, Automechanika Digital Plus. Tudi tako se bo ločili od same Automechanike. Razstavljavcem je na voljo posebna paketna ponudba tipskih stojnic (24 in 48 m2) po ugodnih cenah. To je v povprečju občutno manj kot sicer, vendar je tokratni namen zgolj fizična prisotnost in srečanje s kupci, ne pa klasični, pogosto zelo »bleščeči nastopi« na zelo velikih prostorih.

Za to možnost se je za zdaj odločilo nekaj manj kot 150 razstavljavcev, ki se bodo predstavili na približno šest tisoč kvadratnih metrih, kar je občutno manj od običajnih 190 tisoč kvadratnih metrov. Automechanika je sicer številka ena na svetu med sejmi za avtomobilsko industrijo. Razstavljavcev je še vedno iz sejma v sejem več; nazadnje (leta 2018) jih je bilo 4.942 iz 76 držav, obiskovalcev pa je bilo 135 tisoč iz 184 držav. Iz Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine se sejma običajno udeležuje okrog 20 razstavljavcev, na tokratnem bo nastopila samo hrvaški proizvajalcev avtopralnic Adriateh.

»Klasična« Automechanika bo znova na sporedu od 13. do 17. septembra 2022. Rok za zgodnjo prijavo je 30. september 2021. (apr/Foto Automechanika)

Velik delež razstavljavcev predstavljajo tudi dobavitelji različne opreme za poprodajne storitve in vzdrževanje vozil.
Delite