Camp Jeep tudi v znamenju novega Gladiatorja

Letošnjega dogodka Camp Jeep v italijanskem mestu San Martino di Castrozza se je udeležilo rekordno število ljudi. Prišlo je namreč več kot 700 vozil Jeep in več kot 1.500 ljubiteljev znamke iz vse Evrope, Afrike in celo iz Japonske. Množico različnih kultur in jezikov je povezovala strast do dogodivščin v pravem slogu znamke Jeep.

Letošnji dogodek je bil tudi najbolj okolju prijazen Camp Jeep do sedaj. Za postavitev prizorišča Campa Jeep so uporabili izključno drevesa, ki jih je lanskega oktobra podrlo neurje, ki je divjalo na tem področju. Porabili so 100 m3 drevesnih debel, kar je 250 ton lesa, k temu pa je potrebno prišteti še 360 m3 lesnih sekancev, ki so jih uporabili na prizorišču Campa Jeep.

Gladiator je zanimivi robatež s tradicijo
V središču pozornosti je bil popolnoma novi Jeep Gladiator, ki je bil prvič predstavljen na avtomobilskem salonu v Los Angelesu konec leta 2018. Novi model pomeni vrnitev blagovne znamke v segment poltovornjakov po 27 letih. Kot najboljša izbira za vsako pustolovščino na prostem, novi poltovornjak Jeep prihaja v prodajne salone regije EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika) prihodnje leto.

Ljubitelji znamke so lahko preizkusili vse modele v paleti Jeep, od znamenitega Jeep Wranglerja do Jeep Renegada, Jeep Compassa, Jeep Cherokeeja in Jeep Grand Cherokeeja. Prav slednji je v različici Trackhawk razburkal čustva obiskovalcev. Najhitrejši in najmočnejši Jeep doslej je opremljen s 6,2-litrskim motorjem V8 s 522 kW (710 KM).

Jeep Wrangler 1941 za zahtevnejše uporabnike
V soju žarometov je bil tudi novi Jeep Wrangler 1941 designed by Mopar. Gre za znamko, ki zagotavlja dodatno opremo ter poprodajne storitve za vsa vozila Skupine FCA. Jeep Wrangler 1941 je opremljen s štirikolesnim pogonom ter s 100 % homologirano opremo za uporabo na cesti. Posebna konfiguracija modela vključuje komplet za dvopalčni dvig vzmetenja, zaščito bočnih pragov, črne ščitnike vrat, črn pokrov rezervoarja za gorivo, posebne blatnike, tepihe za vsako vreme ter zunanjo cev za zrak.

Slog dopolnjuje grafika 1941 na pokrovu motorja, ki obeležuje pomembno leto za znamko Jeep. Prvo predstavitev modela Willys, ki ga kot detajl najdemo tudi na drugih delih v avtomobilu, kot na primer na platiščih, glavi prestavne ročice in zložljivi mizici na prtljažnih vratih. Od letošnjega poletja bo konfiguracija na voljo na vseh 2,2-litrskih dizelskih modelih Wrangler in vseh nivojih opreme, vključno s Sport, Sahara in Rubicon.

Svet Jeep v srcu Dolomitov
Največji vtis so pustile terenske vožnje, na katerih so lahko obiskovalci preizkusili legendarne 4×4 zmogljivosti Jeepovih modelov in lastno spretnost na terenskih poteh različnih težavnostnih stopenj, tudi v družbi instruktorjev Jeep akademije.

Pripravljenih je bilo tudi več razstavnih in prireditvenih prostorov, kjer so obiskovalci odkrivali svet Jeep. Vključno z Jeep akademijo, razstavo starodobnikov in Mopar kotiček z bogatim naborom originalne Moparjeve dodatne opreme za novi Jeep Wrangler 1941 ter drugih Moparjevih proizvodov. Predstavljen je bil tudi novi Mopar Connect, uradna aplikacija, v kateri je nabor varnostnih in drugih storitev ter možnost upravljanja na daljavo.

Kot poudarjajo organizatorji so sproščeno vzdušje dopolnjevale dodatne aktivnosti na prostem ter parada vozil Jeep, ki je s ciljem na 2.000 m visokem prelazu Passo Rolle zaključila tridnevno druženje. (mpo/foto Jeep)

 

Delite