Če ga ne bo pri nas, gremo pa v Zagreb

V hrvaškem glavnem mestu bo ta teden potekal avtosalon, na katerem bo sodelovalo 463 razstavljavcev iz 34 držav. Organizatorji sporočajo, da se bo na 70.000 m² obiskovalcem predstavilo 28 avtomobilskih znamk, 36 znamk motociklov, 11 znamk koles, 19 znamk gospodarskih vozil, 5 znamk avtobusov in 5 znamk počitniških vozil.

Pripravili so tudi bogat spremljevalni program, več podrobnosti pa boste izvedeli tukaj.

Cena vstopnice za odrasle znaša 40 HRK ali dobrih 5 evrov. Za upokojence velja 50-odstotni popust, a morajo imeti s seboj potrdilo o statusu upokojenca. Prvi dan bo sejem za obiskovalce odprt od 15. do 21. ure, v sredo in četrtek od 10. do 21. ure, v petek od 10. do 22. ure, v soboto ga bodo odprli že ob 9. uri in zaprli ob 22., zadnji dan pa bo delovni čas od 9. do 21. ure.

Žal pa na razstavnem prostoru ne bo mogoče videti domačega C_Two iz podjetja Rimac automobili. Čeprav bi bil električni hipermobil bržkone glavna zvezda tega avtosalona, so morali svojo udeležbo odpovedati zaradi sodelovanja na salonu v New Yorku. Podjetje Rimac Automobili je namreč za zdaj izdelalo le en primerek vozila C_Two, tega pa ne bi uspeli pravočasno dostaviti čez lužo, da bi ga lahko predstavili domačemu občinstvu. Kljub temu verjamemo, da ljubiteljev bleščeče pločevine ne bo manjkalo, salon pa bodo gotovo obiskali tudi številni Slovenci. (pfi/foto ZV)

 

Delite