Citroën C3 počasi tudi na slovenski trg

Pri slovenskem uvozniku vozil znamke Citroën so tudi v živo razkrili predstavnika nove generacije modela C3, ki se od predhodnika bistveno razlikuje in sledi čedalje širšim kolesnicam, ki jih utirajo električni avtomobili. Na kratkem obisku v Sloveniji je bil sicer le en primerek predprodukcijskega vozila, na slovenski trg pa novinec prihaja sredi prihodnjega leta.

V prvem kvartalu leta 2024 bodo znane tudi cene novega C3 in obseg paketov opreme, ki bodo po zagotovilih uvoznika omogočali prilagoditev potrebam različnih uporabnikov. Od tistih, ki jim je pomembna predvsem cena, do tistih, ki se kljub kompaktnemu razredu niso pripravljeni odpovedati višji ravni udobja in varnosti. Neuradno naj bi se cenovna lestvica začela že pri približno 20 tisočakih.

Čeprav je novinec zasnovan kot električni avto, z večjo in manjšo baterijo, pa bosta  na voljo tudi različici z bencinskim motorjem 1,2 in hibridnim pogonskim sklopom.

Filip Koren, direktor podjetja C Automobil Import d.o.o., je ob predstavitvi poudaril: »Novi C3 je četrta generacija Citroënovega najbolj priljubljenega modela. Od lansiranja prve generacije leta 2002 je bilo v Sloveniji prodanih skoraj 20.000 vozil. C3 je najbolj priljubljen model naše znamke in na evropski ravni predstavlja 29 odstotkov Citroënove prodaje, kar je približno enako razmerje kot od leta 2017 v Sloveniji. Novi ë-C3 predstavlja prelomnico v električni mobilnosti, saj je prvi električni avto, ki je dostopen širši populaciji ljudi.«

Leon Malovrh, vodja prodaje, je dodal: »Citroën je prvič v Evropi razvil novega ë-C3 na konstrukcijski osnovi, ki je zasnovana za 100-odstotni električni pogonski sklop. Ë-C3 temelji na prilagodljivi konstrukcijski osnovi Stellantis Smart Car, kar je omogočilo izredno dostopno ceno vozila.«

Dejan Debernardi, direktor marketinga, je izpostavil: »Ë-C3 je vozilo, ki združuje inovativnost, udobje ter dostopnost in bo zagotovo pritegnilo pozornost voznikov, ki si želijo zanesljive in cenovno dostopne električne mobilnosti. Še vedno pa v jedru znamke Citroën ostaja udobje, zato je novi ë-C3 opremljen s sedeži Citroën Advanced Comfort® in tokrat prvič tudi z vzmetenjem Citroën Advanced Comfort®.« (mpo/foto Citroën)

 

 

Delite