Citroën C5 Aircross tudi za kupce v Evropi

Citroën je predstavil evropsko različico novega SUV-ja C5 Aircross, s katerim nadaljuje mednarodno ofenzivo v segmentu športnih terenskih vozil.

Pri Citroënu poudarjajo, da je SUV nove generacije nastal po navdihu pričakovanj kupcev, in verjamejo, da se ponaša z edinstvenimi in izraznimi značajskimi potezami. Novi SUV C5 Aircross je kot znanilec programa Citroën Advanced Comfort® po prepričanju predstavnikov francoskega izdelovalca tudi najbolj modularno in najbolj udobno športno terensko vozilo svojega segmenta.

Obenem dodajajo, da se novinec ponaša z mogočnim dizajnom ter izstopa zaradi edinstvenega, energičnega in prepričljivega videza. S 4,50 metra dolžine, z robustnim in izklesanim slogom, polnim moči in brez kakršnekoli prevzetnosti, zaznamuje svojo drugačnost med športnimi terenskimi vozili s tekočimi linijami, ki jih krasijo prepoznavni grafični elementi, kot so zaščite Airbump, velika kolesa s premerom 720 mm, 230 mm visoko podvozje in prepoznavni strešni prtljažni drogovi.

Individualizacija zunanjosti in notranjosti
Po zgledu zadnjih Citroënovih modelov tudi C5 Aircross ponuja pestro paleto možnosti za individualizacijo podobe. Za zunanjost je na voljo 30 različnih kombinacij v povezavi s 7 barvami karoserije, s ponudbo dvobarvne karoserije s črno streho in s 3 barvnimi paketi, v sklopu katerih so na voljo barvni dekorativni vstavki za prednji odbijač, zaščite Airbump na spodnjem delu prednjih vrat in pod strešnimi prtljažnimi drogovi.

Izbirati je možno tudi med petimi notranjimi ambienti z različnimi dopolnjujočimi se barvami in materiali, ki se poigravajo s svetlobo in toploto trendovskega in razkošnega “casual chic” videza.

Citroën C5 Aircross je opremljen z vzmetenjem s progresivnim hidravličnim omejevalnikom in s sedeži Advanced Comfort, kar zagotavlja višjo raven udobja med vožnjo. Nudi tudi številne možnosti za razporeditev notranjosti po zaslugi treh posamičnih in drsno pomičnih zadnjih sedežev, ki so poleg tega še zložljivi in nastavljivi po naklonu, ter prostornine prtljažnika od 580 do 720 litrov.

Pester nabor naprednih asistenčnih sistemov
Sodobno in tehnološko napredno vozilo je opremljeno z 20 tehnologijami za pomoč pri vožnji, med drugimi tudi s sistemom za avtonomno vožnjo 2. stopnje Highway Driver Assist in s sistemom Grip Control s funkcijo Hill Assist Descent za vožnjo izven utrjenih poti, pa tudi s šestimi tehnologijami za vzpostavitev povezave, kot je funkcija za brezžično polnjenje pametnega telefona.

Proizvodnja novega SUV-ja C5 Aircross poteka v Franciji, v proizvodnem obratu Rennes – La Janais, v Evropi in drugih državah sveta pa ga bodo začeli tržiti proti koncu leta 2018. To bo prvo Citroënovo vozilo, za katero bo proti koncu leta 2019 na voljo tudi izvedenka Plug-In Hybrid PHEV. (mkr/foto Citroën)

Delite