Clio R.S. 18 z dirkaškim pridihom kmalu pri nas

Renault Sport je predstavil posebno omejeno serijo Renault Clio R.S. 18, ki je ime dobila po dirkalniku moštva Renault Sport Formula One za sezono 2018. Prepoznavna je po črno rumeni barvni kombinaciji, ki je bila značilna že za mnoge Renaultove dirkalnike formule 1, namenjena pa je ljubiteljem avtomobilskega športa.

Ta posebna serija ima tehnične lastnosti Clia R.S. 220 EDC Trophy, najzmogljivejše izvedenke modela Clio R.S., Renault Sport pa jo posveča ambicijam moštva Renault Sport Formula One. Renault je lani praznoval 40. obletnico svojega sodelovanja v njem. Renault Clio R.S. 18 sledi izročilu niza posebnih serij, ki so bile posvečene formuli 1 in zajemajo pomemben del zgodovine modela Clio R.S.

Model bo mogoče že na daleč prepoznati po oznakah R.S. 18 na prednjih vratih in nalepkah iz palete Renault Sport na strehi; gre za srebrno siva trikotnika in nov logotip R.S. z dvojnim rombom. Motivi so seveda povezani z moštvom Renault Sport Formula One in njihovim dirkalnikom za sezono 2018.

Omenjeni slog pa je viden tudi v notranjosti: na oblogi pragov je jasno viden znak R.S. in serijska številka, volan je prevlečen z alkantaro, zračniki pa imajo obrobe z videzom tkanih ogljikovih vlaken. Preproge Renault Sport so že serijske.

Seveda ima Renault Clio R.S. vse lastnosti različice Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy; motor z največjo močjo 220 KM in funkcijo povečanja največjega navora, ki doseže 280 Nm, znižano in bolj togo podvozje Trophy, prednja blažilnika s hidravlično blokado hoda, volan pa je še bolj neposreden in še bolj natančen, zatrjujejo pri proizvajalcu. Za prepoznaven zvok ima Renault Clio R.S. 18 serijsko vgrajen izpušni sistem Akrapovič. Posebna serija bo v Evropi na voljo v prvi polovici leta 2018. (pfi/foto Renault)

 

 

Delite