Combo Life bo Oplu omogočil osvajanje novih kupcev

S prodajo novinca bodo na slovenskem trgu predvidoma začeli že poleti, čeprav zaenkrat še ne govorijo o konkretnih cenah. Uradno pa bo Combo Life, po kratki junijski slovenski predpremieri, v prodajne salone zapeljal šele jeseni letos. Na tovorno različico pa bo treba počakati do začetka leta 2019.

Pri Oplu upravičeno poudarjajo, da je Combo pete generacije povsem novi avto, saj je nastal v okviru skupine PSA in bo imel tudi še dva brata s Citroënovim in Peugeotovim znakom na prednji maski.

Različica Life je seveda namenjena predvsem družinskim prevozom, a glede na to, da bo na voljo v dolgi (4,75 metra) ali kratki (4,40 metra) karoserijski izvedbi in s petimi ali sedmimi sedeži, bo brez dvoma pogosto tudi v večstranski vlogi družinskega prevoznega sredstva in hkrati »sodelavca« v manjših družinskih podjetjih.

Uporabniki bodo lahko dobro izkoristili prostornino prtljažnika od najmanj 597 litrov pa vse do 2.693 litrov. Za prilagodljivost različnim potrebam bodo poskrbeli s pestro ponudbo bencinskih in dizelskih motorjev v kombinaciji s pet- ali šeststopenjskimi menjalniki ter prvič osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Napovedujejo pa tudi pester nabor najsodobnejših asistenčnih sistemov, primerljiv s tistim, kar ponujajo kupcem “klasičnih” modelov osebnih vozil.

Iskanje novih kupcev
Opel je bil v preteklosti s Combom bolj uspešen na področju lahkih gospodarskih vozil kot pa pri ponudbi različic za osebne oziroma družinske prevoze in to želijo v prihodnosti spremeniti.

»Novi Opel Combo Life je ključno vozilo v naši ofenzivi modelov. Naš novinec bo s svojo vsestranskostjo in prostornostjo v kombinaciji z izjemno ponudbo ultra-sodobnih sistemov za pomoč vozniku, ki omogočajo varnejšo vožnjo in prijetnejša potovanja, zagotovo pritegnil družine,« je ob predstavitvi prvih podrobnosti povedal Oplov izvršni direktor Michael Lohscheller. »Ta avto ima velik potencial za rast znamke in nudi priložnost, da z novim zanosom osvojimo zelo pomemben segment majhnih enoprostorcev.«

Več podrobnosti o Oplovem novincu Combo Life lahko preberete v reviji Mehanik in voznik št. 139 (januar/februar 2018), ki je izšla v drugi polovici februarja 2018.

 

Delite