Continental je proizvajalec pnevmatik leta 2022

Mednarodna specializirana revija za tehnologije pnevmatik, Tire Technology International (TTI), je Continentalu že tretjič v osmih letih podelila priznanje “proizvajalca pnevmatik leta”. Priznanja revije TTI za inovacije in odličnost veljajo za najpomembnejša priznanja v panogi in pomenijo nagrado za najnovejši razvoj in napredek v tehnologijah pnevmatik podjetij iz vsega sveta.

Tudi letos so bile pri merilih za izbiro v ospredju tehnološke inovacije za nadaljnje izboljšanje varnosti in sonaravnosti izdelkov, o podelitvi priznanj pa je odločala mednarodna žirija v sestavi več kot 20 novinarjev in vodilnih strokovnjakov iz panoge pnevmatik.

Odgovorni urednik revije Tire Technology International Matt Ross je o prejemniku priznanja povedal: “Proizvajalec pnevmatik leta je že tradicionalno kategorija, v kateri vlada močna konkurenca. Zelo nas veseli, da je Continental že tretjič prejel to priznanje, sploh ker je bilo letos podeljeno na njihovem domačem terenu. Žirija je bila navdušena nad številnimi dosežki podjetja v preteklem letu, med drugim tehnologijo ContiRe.Tex, drugo generacijo pnevmatike Extreme E, bogatim naborom raziskovalnih sodelovanj ter pnevmatiko Conti GreenConcept, če jih naštejemo le nekaj. Zaradi svoje predanosti inovacijam in sonaravnosti je Continental res upravičeno prejel to priznanje.” 

Priznanje je prevzel Bernd Korte, podpredsednik platforme za razvoj in industrializacijo pri podjetju Continental Tires, ki je povedal: “Zelo smo počaščeni, da smo prejeli letošnje priznanje za proizvajalca pnevmatik leta. Spodbuja nas, naj nadaljujemo po začrtani poti stalnih naložb v razvoj pnevmatik in doprinosa k varni, stroškovno učinkoviti in okolju prijazni mobilnosti.”

Bernd Korte, podpredsednik platforme za razvoj in industrializacijo pri podjetju Continental Tires.

Proizvajalec pnevmatik najvišjega kakovostnega razreda je pred nedavnim prikazal svojo inovativno moč, ko je predstavil tehnologijo ContiRe.Tex. To posebno tehnologijo za večjo sonaravnost so pri Continentalu v le nekaj mesecih razvili do stopnje, primerne za serijsko proizvodnjo. Tehnologija podjetju omogoča, da v celoti nadomesti tradicionalno poliestrsko prejo v karkasi pnevmatike z reciklirano prejo, pridobljeno iz predelanih plastenk PET. Tehnologija je veliko učinkovitejša od ostalih standardnih metod predelave plastenk PET v visoko zmogljive poliestrske preje. Za predelavo po tej tehnologiji se uporabljajo izključno plastenke iz regij, kjer nimajo sklenjenega kroga recikliranja. S tehnologijo ContiRe.Tex je Continental stopil še korak proti cilju, da postane najnaprednejše podjetje za izdelavo pnevmatik z vidika okoljske in družbene odgovornosti. (mpo/foto Continental)

Delite