Cupra Ateca začenja pot med kupce

Španski Seat je na trg poslal prvi model samostojne znamke Cupra. Kolesnice po vseh terenih bodo utirali s športno Ateco. Konec novembra prihaja tudi na slovenski trg.

Znamka Cupra je nastala iz uglednega Seatovega oddelka za motošport in po besedah španskega izdelovalca predstavlja najvišjo stopnjo izraza edinstvenosti, prefinjenosti in zmogljivosti. Rojena je iz strasti in zasnovana, da očara ljubitelje avtomobilov po vsem svetu.

Pod blagovno znamko Cupra želijo ustvarjati vozila, ki ne temeljijo na nostalgiji, ampak so zakoreninjena v sedanjost. Najbolj izkušeni, zavzeti in obsedeni sodelavci oddelka za motošport so se vrnili v mehanične delavnice, da bi v podjetju ustvarili novo dimenzijo in ponudili nov vidik o kompetencah, zmožnostih in potencialu znamke, še poudarjajo pri Seatu.

Kmalu še več modelov
Znamka Cupra bo v prihodnosti ustvarila širšo paleto produktov, ki se osredotočajo na Seatove serijske modele. Pri tem bo izkoristila zajeten nabor tehnologij koncerna Volkswagen in dostopala do številnih možnosti, ki jim jih ta nudi.

Hkrati bo nova znamka odprta za sodelovanje z ljudmi in podjetji, ki govorijo isti jezik in delijo isto razumevanje, kako ustvariti doživetja – na področjih prodaje, dopolnilne opreme, dogodkov in seveda motošporta.

Za diverzifikacijo ponudbe in razvoj novih modelov, ki nudijo popolno kombinacijo med zmogljivostjo, voznimi lastnostmi in uporabnostjo, bo znamka Cupra koristila obstoječo Seatovo infrastrukturo ter dobila svoj prostor v 277 posebej izbranih prodajnih salonih po Evropi.

V Sloveniji bo znamka Cupra konec meseca novembra dobila posebno mesto v dveh Seatovih salonih. Specializirana trgovca bosta Avto Cerar in Špan, ki imata tudi posebej usposobljena prodajna svetovalca, v prodajnih kotičkih pa bodo na voljo tudi različni dodatki in posebna kolekcija Cupra. Pri Seatu še poudarjajo, da bo sicer mogoče kupiti vozila Cupra tudi pri ostalih trgovcih, le posebej izpostavljena ne bodo.

Cupra Ateca prihaja k prvim kupcem
Novo znamko so najavili v začetku februarja s predstavitvijo njenega prvega modela Cupra Ateca, visokozmogljivega športnega terenca, ki sedaj tudi dejansko prihaja na trg.

Po mnenju predstavnikov nove znamke bo v segmentu, v katerem prevladujejo prestižne znamke, predstavitev Cupre Atece prekinila status quo in ljudi popeljala stran od konvencionalnosti in običajnosti proti najsodobnejši viziji športnosti. »Ne potrebujete razkošnosti, da bi se počutili edinstvene,« še dodajajo prodajni strategi.

Seveda pa se pri uvajanju nove znamke ne zanašajo le na teorijo in lepo zveneče besede. Zahtevnim kupcem bo verjetno še bolj všeč praksa v podobi izdatno opremljenega in oplemenitenega ter že uveljavljenega modela Ateca. Pod njegovim motornim pokrovom se bo skrival 2,0-litrski motor TSI z močjo 221 kilovatov (300 KM) ter sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom DSG in štirikolesnim pogonom 4Drive. (mkr/ foto Seat)

Delite