Dacia Duster ostaja zanesljiv partner gorskih reševalcev

Po dolgoletnih dobrih izkušnjah z uporabo številnih Dusterjev je Dacia slovenskim gorskim reševalcem v enoletno brezplačno uporabo spet predala tri nova terenska vozila Dacia Duster. S tem Dacia že devetič obnavlja svojo zaobljubo ponosnega podpornika Gorske reševalne zveze Slovenije.

Za uspešen odziv na klic na pomoč potrebujejo gorski reševalci zanesljiva vozila, ki jim omogočijo hiter prihod na teren, čim bližje mestu nesreče. Tu stopijo v ospredje zelo dobre terenske zmogljivosti Dacie Duster.

»Preverjene Dacie Duster uporabljamo gorski reševalci zdaj že deveto leto. Ta model tako pri svojem delu spremljamo že vse od prve generacije. Že takrat nas je Duster pozitivno presenetil s svojimi zmogljivostmi na terenu. Skozi vsa leta prenov in nadgradenj je ohranil bistveno – zmogljivosti na zahtevnih poteh. Ob tem pa je Duster z vsako generacijo prijetno presenetil z večjim udobjem, novimi uporabnimi funkcijami in nenazadnje tudi sodobnim izgledom. Naši reševalci še danes uporabljajo tudi Dusterje prve generacije. V vseh teh letih smo se tako lahko osebno prepričali, da je Dacia Duster čisto pravi, zelo zanesljivi in zmogljivi terenec. Z njim lahko reševalci v naravnem okolju pridemo bližje samemu kraju nesreče. S tem se močno skrajša čas, ki je potreben za naš prihod do ponesrečencev. Odvisno od njihovih poškodb in vremenskih razmer je prav hitrost pomembna za uspešnost intervencije«, pojasnjujejo pomembno vlogo ustreznih vozil pri njihovem delu pri Gorski reševalni zvezi Slovenije in dodajajo: »Deveto leto sodelovanja tako nadaljujemo s tremi povsem novimi Dusterji, ki nam bodo leto dni pomagali pri našem delu«.

Duster je bil letos deležen prenove
Dacia je letos tudi na slovenski trg pripeljala prenovljeno generacijo svojega paradnega modela Duster, ki ga zaznamuje povsem nov zaščitni znak znamke, s čimer se je krepko spremenil tudi prednji del vozila. Čeprav je avto z leti razvoja postal udobnejši, modernejši in z več opreme, pa je v izvedenki s štirikolesnim pogonom še vedno kleni terenec, idealen za uporabo na vseh vrstah vozišč in izven njih. To mu zagotavljajo okrepljen spodnji ustroj, povečan odmik od tal in dobri vstopno-sestopni terenski koti. Hkrati pa vozila znamke Dacia odlikuje še pregovorna zanesljivost, ki je pri delu gorskih reševalcev ključnega pomena.

Nova tri vozila Dacia Duster 1.5 Blue dCi 115 4×4 so prevzela društva gorske reševalne službe iz Rateč, Bohinja in Koroške. Avtomobile poleg preverjenega štirikolesnega pogona v najnovejši generaciji odlikujejo še štiri kamere za odličen pregled nad vsemi mrtvimi koti vozila, pomoč za spuščanje po zahtevnem terenu ter nova generacija multimedijskega sistema z uporabnimi terenskimi informacijami, kot so nadmorska višina, vzdolžno in prečno nagibanje vozila. Za hitro in brezskrbno zapustitev vozila poskrbi kartica za prostoročno zaklepanje, ki varno shranjena v nahrbtniku zagotovi, da se bo Duster samodejno zaklenil takoj, ko se bo reševalec z vso opremo oddaljil od vozila.

Reševalci v najzahtevnejšem okolju
Dacia in Gorska reševalna zveza Slovenije tako letos nadaljujeta zdaj že tradicionalno pot poglobljenega sodelovanja, ki temelji na skupnih vrednotah znamke Dacia in gorskih reševalcev. Vsekakor si vsi želimo, da bo pomoči potrebnih v slovenskih gorah čim manj. Če bi do nesreče prišlo, pa smo lahko ponosni ob zavedanju, da nad nami bedi preko 800 prostovoljnih gorskih reševalcev, ki so svoj prosti čas posvetili reševanju življenj v najzahtevnejših naravnih okoljih. (mpo/foto Dacia)

Delite