Dacia Jogger za aktivne družinske uporabnike

Dacia z novim modelom Jogger, ki ima vlogo četrtega stebra strategije izdelkov znamke, kaže ambicije v segmentu C. Osvojiti želijo predvsem družinske uporabnike.

Po predstavitvah majhnega električnega mestnega avtomobila Spring, kompaktnega Sandera in športnega terenca Duster je zdaj Dacia ubrala nov pristop do družinskega avtomobila z do sedmimi sedeži. Uvedba tega novega modela je del načrta prenove ponudbe znamke Dacia, ki jo bosta do leta 2025 dopolnila še dva nova modela.

Po besedah predstavnikov izdelovalca vsestranski družinski avtomobil Dacia Jogger povzema najboljše iz vsake kategorije. Ponuja dolžino kombi avtomobila, prostornost velikoprostornika in videz športnega terenca. Hkrati pa naj bi ponujal najboljše razmerje med ceno (ko bodo te uradno znane) in prostornostjo ter vsestranskostjo tega avtomobila.

Kot poudarjajo marketinški strategi ima Jogger z imenom, ki zbuja misel na šport, naravo in pozitivno energijo, tudi pomembno vlogo pri uvajanju nove celostne podobe znamke. Ime je kratko in obenem mednarodno, predstavlja robustnost in vsestransko uporabnost. Dacia Jogger predvsem vzbuja vtis vzdržljivosti idealnega spremljevalca v vsakdanjem življenju družin, ki rade pobegnejo v naravo.

Ob uvedbi na trg bo Dacia Jogger na voljo z dvema motorjema: povsem nov bencinski motor TCe 110 in motor na bencin in avtoplin ECO-G 100. V letu 2023 bo ponudbo motorjev dopolnil hibriden pogonski sklop.

Sprejemanje prvih naročil za proizvodnjo bo predvidoma novembra 2021 v približno 30 pretežno evropskih državah, med njimi pa bodo tudi Turčija in Izrael. Dacia Jogger bo v prodajne salone začela prihajati od februarja 2022 naprej (odvisno od države). (mpo/foto Dacia)

Delite