Dacia Manifesto s tehnologijo, ki bo zaznamovala znamko

S študijo Manifesto znamka poudarja svoje edinstveno videnje bistvenega avtomobila, ki je kul, robusten, cenovno dosegljiv in okoljsko učinkovit. Študija je po besedah predstavnikov znamke laboratorij zamisli in avtomobil, ki je povezan z naravo, spoštljiv do okolja in predstavlja številne inovacije, od katerih bodo nekatere na voljo v prihodnjih modelih znamke Dacia.

Študija ni znanilec prihodnjega serijskega modela, je pa utelešenje ambicije znamke, da svoje kupce spremlja pri njihovem naraščajočem navdušenju za udejstvovanje na prostem, ob tem pa razvija svoje vrednote in odlike, ki so temelj uspešnosti vozil znamke Dacia.

(Pre)drzne ideje za prihodnost
Manifesto na novo določa bistveno, s ciljem zagotoviti še bolj enostavno in pristno izkušnjo. Med potniki in okoljem ni nobenega filtra – ni vrat, ni oken, ni vetrobranskega stekla. Povsem ste obdani z naravo. In ko uživate v svojem udejstvovanju na prostem, ni nič boljšega od delovne površine, ki lahko služi marsikateremu namenu namesto za vrata prtljažnika.

Potniki so lahko v stiku z naravo, a ob tem ohranjajo povezanost s storitvami na svojem pametnem telefonu: enostaven, zmogljiv in gospodaren pristop znamke Dacia »Bring your Own Device« omogoča popolno povezavo pametnega telefona z armaturno ploščo in vanjo vgrajenim računalnikom. Ta sistem je že na voljo na več modelih znamke in se bo v prihodnje še razvijal.

Študija Manifesto razkriva še eno inovacijo, ki jo bo najti v prihodnjih modelih: »YouClip«, sistem za zelo enostavno pritrjevanje niza priročnih in modularnih dodatkov.

Nazadnje, saj je pri Dacii tudi kul vedno blizu uporabnemu, edini prednji žaromet – le zakaj bi rabili dva, če en sam zagotavlja vso potrebno svetlobo? – je možno sneti in ga uporabljati kot močno ročno svetilko!

Študija Manifesto ima vse temeljne lastnosti avtomobila za teren, vključno s štirikolesnim pogonom, zelo velikim odmikom od tal, velikimi kolesi in karoserijo, ki vzdrži tudi vožnjo po najzahtevnejši podlagi in je odporna na vodo: njeno notranjost lahko enostavno operete z curkom vode. Odstranljive prevleke sedežev se v nekaj sekundah pretvorijo v spalne vreče.

Modularna streha lahko nosi vse vrste tovora zahvaljujoč nosilnim drogovom, ki jih je možno razporediti v več konfiguracij. Namenski in odstranljiv akumulator vas oskrbuje z električno energijo preko domače vtičnice, s čimer se Manifesto pretvori v vir energije za vse vrste dejavnosti na prostem, ki jo potrebujejo.

Pametne in okolju prijazne rešitve
Znamka s študijo MANIFESTO ponuja videnje avtomobila s kar najmanjšim okoljskim odtisom. Ker je kompaktna in lahka, porabi manj energije. Glavni plastični karoserijski deli vsebujejo pomemben del recikliranih snovi. Ta material, poimenovan Starkle®, je izdelan iz recikliranega polipropilena, zanj pa je značilen lisast ali meliran videz.

Tudi notranjščina je opremljena z naravnimi materiali, kot je plutovina, ki pokriva armaturno ploščo, in enako kot v serijskih modelih so kromasti okraski izginili, so stvar preteklosti.

Študija gum brez zraka je še ena inovativna posebnost avtomobila, ki cilja na prijaznost do okolja in gospodarnost. Njih poglavitno načelo je vzdržljivost – te gume so odporne na predrtje in jih je možno uporabljati skozi celo življenjsko obdobje avtomobila. (mpo/foto Dacia)

 

Delite