Dacia Spring bo nižala cenovno raven EV

Dacia začenja novo obdobje v svoji zgodovini s predstavitvijo konceptnega vozila Dacia Spring, ki nakazuje prvi povsem električno gnani serijski model te znamke. S konceptnim vozilom Dacia Spring se po besedah predstavnikov znamke začenja cenovno dosegljiva električna revolucija.

Ob tem predstavniki Dacie poudarjajo, da je znamka v minulih petnajstih letih pretresla avtomobilski trg, predvsem z modeloma Logan v segmentu novih avtomobilov in Duster v segmentu športnih terencev.
V teh letih se je znamka razvijala v koraku s časom in prilagajala potrebam uporabnikov, hkrati pa ostala zvesta svojim temeljnim vrednotam: ponujati enostavna, moderna in zanesljiva vozila po zmerni ceni. S takšnim pristopom je Dacia osvojila 6,5 milijona kupcev in se z modeli Logan, Sandero in Duster uveljavila kot vodilna znamka v Evropi po prodaji fizičnim osebam.

Po mnenju konstruktorjev Dacia Spring s povsem električnim pogonom in vsakodnevni rabi prilagojenim akumulatorjem zadovoljuje potrebe mobilnosti v mestnem in primestnem okolju. Ta čvrst mestni avtomobil posamičnim kupcem in podjetjem ponuja vse prednosti električnih vozil: lahkotno vožnjo, tiho delovanje brez tresljajev, nobenih izpustov med vožnjo itn. Poleg tega ga je zelo enostavno polniti in terja le malo vzdrževanja.
Lahka in kompaktna serijska Dacia Spring bo imela doseg okrog 200 kilometrov po WLTP in bo vsestransko uporabna za sproščene mestne in primestne vožnje. Naprodaj bo leta 2021.

Dacia Spring tako predstavlja idealno rešitev za nove storitve mobilnosti, kot so avtoparki za souporabo vozil. Serijska izvedenka bo zato ponujena tudi v tem segmentu trga, v katerem je Skupina Renault danes udeležena z največjim številom električnih vozil za souporabo v Evropi (7.800 primerkov modelov ZOE, Kangoo Z.E. in Twizy). (mpo/foto Dacia)

 

Delite