Dinamični avtosalon na Vranskem za aktivno izkušnjo

Center varne vožnje AMZS na Vranskem bo teden dni, do vključno 4. junija, gostil “Emil Frey Dinamični avtosalon” v okviru dogodka si bo mogoče ogledati skoraj vse, pa marsikaj preizkusiti, kar ponujajo kupcem avtomobilske znamke zbrane pod okriljem Skupine Emil Frey.

Dogodek, ki ga skupina organizira v sodelovanju z AMZS Centrom varne vožnje na Vranskem obljublja, da bo navdušil ljubitelje avtomobilov, strokovnjake v industriji in splošno javnost. Ob slavnostni otvoritvi je Jožko Tomšič, generalni direktor Skupine Emil Frey za Slovenijo, povedal: »Izjemno sem ponosen, da smo v sodelovanju z AMZS Centrom varne vožnje na Vranskem pripravili edinstven večdnevni dogodek mobilnosti, ki bo obiskovalcem ponudil atraktivna, tehnološka, terenska in električna avtomobilska doživetja. Pokazali bomo slovenske avtomobilske premiere, več kot 70 razstavljenih in testnih vozil, praktične vozniške delavnice, omogočili druženja s strokovnjaki, animacije za otroke in še mnogo več.«

Jožko Tomšič, generalni direktor Skupine Emil Frey za Slovenijo trdno verjame, da bodo obiskovalci navdušeni nad izkušnjo dogodka.

Na ogled in za preizkus
Ljubitelji jeklenih konjičkov bodo lahko na površini 66.000 kvadratnih metrov spoznali in prvič na enem mestu tudi preskusili več kot 70 avtomobilov znamk Alfa Romeo, Abarth, Citroën, DS, Fiat, Honda, Jeep, Mercedes-Benz, Mitsubishi Motors in Peugeot. Spoznati pa bo mogoče tudi tovorne velikane, kot je Actros L Edition 3, paradni konj ponudbe Mercedes-Benz Trucks, enega in edinega Unimoga, električni kamion eActros ter lahki tovornjak FUSO Canter.

Uspešno sodelovanje skupine Emil Frey in AMZS je poudaril tudi Zoran Miloševič, direktor družbe AMZS, ki je dejal: »Naša osebna mobilnost bo morala biti v prihodnje okoljsko vzdržna, ob tem pa še vedno učinkovita, udobna in dostopna. Četudi se bomo v prihodnje premikali s še več različnimi prevoznimi sredstvi in pogoni, bo osebni avto vsaj še nekaj let, če ne desetletij, eno ključnih prevoznih sredstev. Zato je še toliko pomembneje, da imamo voznice in vozniki priložnost, da sami preskusimo, kakšne rešitve za množico naših potreb, okusov in navad, nenazadnje pa tudi energetskih (z)možnosti, že imamo na voljo.«

Poleg ponudbe osebnih vozil znamk pod okriljem Skupine Emil Frey …
… si bo mogoče ogledati tudi težka gospodarska vozila iz programa Mercedes-Benz.

Pridi. Vidi. Vozi.
Prvi Emil Frey Dinamični avtosalon ima zelo jasen slogan in sporočilo – PRIDI. VIDI. VOZI. Organizatorji obljubljajo pestro dogajanje, glavne zvezde dogodka pa bodo vozila vseh znamk, združenih pod streho skupine Emil Frey. Prve dni je dinamični avtomobilski salon gostil zaposlene v skupini Emil Frey, poslovne partnerje ter koncesionarje. Z 2. junijem pa se vrata salona odpirajo širši javnosti, ki bo lahko brezplačno preizkusila vozila 12 blagovnih znamk, ki zajemajo tako osebna kot tovorna vozila.

Na 7 modulih vožnje se bodo obiskovalci lahko preizkusili v varni vožnji med ovirami, doživeli električno izkušnjo s povsem električnimi vozili, primerjali dvo- in štiri-kolesni pogon ter se prepričali, če varnostni sistemi tudi v praksi delujejo tako, kot na papirju. Še posebej atraktivna bo terenska vožnja, kjer bodo lahko spoznali zmogljivosti 4×4 pogona.

Obiskovalci bodo imeli priložnost, da od blizu spoznajo številne modele v ponudbi na slovenskem trgu in se tudi v praksi seznanijo z najnovejšimi varnostnimi tehnologijami, ki oblikujejo prihodnost avtomobilske industrije. Zagotovljeno bo varno okolje, da bodo lahko praktično izkusili delovanje najsodobnejših varnostnih funkcij in testirali vozila pod nadzorovanimi pogoji na najsodobnejšem poligonu v Sloveniji. Obisk dogodka je za udeležence brezplačen, potrebna pa je predhodna prijava na uradni strani dogodka Emil Frey Dinamični avtosalon. (mkr/foto mkr)

Dinamični avtomobilski salon je v celoti zasedel prizorišče v Centru varne vožnje.

 

Delite