Do 200 odstotkov svetlejša halogenska žarnica

Videti daleč naprej in biti viden pravočasno sta odločilni merili za varnost v cestnem prometu, zlasti pri vožnji ponoči. Zato izdelovalci avtomobilskih svetil veliko vlagajo tudi v razvoj in izboljšujejo ponudbo. Med novosti na trgu sodi tudi halogenska žarnica Bosch Plus 200 Gigalight, ki zagotavlja znatno povečanje svetlobne moči. V primerjavi s standardnimi halogenskimi žarnicami, po trditvah izdelovalca, novo razvita žarnica oddaja do 200 odstotkov več svetlobe.

Poleg tega so izboljšali tudi obseg osvetlitve. Svetlobni žarek Plus 200 Gigalight sveti do 150 metrov brez slepljenja nasproti vozečega prometa. Svetloba je bistveno bolj bela od svetlobe običajnih halogenskih žarnic, kar zagotavlja posebej močan in jasen kontrast. To pomeni, da lahko vozniki na zunajmestnih cestah veliko prej opazijo prometne znake, pa tudi ovire in nevarnosti, kot so na primer živali, ki nenadoma prečkajo cesto. Prav tako pa bodo pešci, kolesarji in drugi vozniki hitreje opazili vozilo, opremljeno s tako močnimi halogenskimi lučmi.

Plus 200 Gigalight je trenutno najbolj svetla halogenska žarnica v Boschevem pestrem naboru žarnic za vozila. Nova žarnica je na voljo kot H4 in H7 od decembra 2022 in naprodaj posamično ali v dvojnem pakiranju. Kot še poudarjajo pri proizvajalcu, s svojo obsežno ponudbo žarnic za vozila za zunanjo in notranjo razsvetljavo Bosch pokriva skoraj 100 odstotkov celotnega voznega parka na evropskem trgu. (mpo/foto Bosch)

Nasveti za delavnice
– Avtomobilske žarnice vedno zamenjajte v paru. Zaradi njihove enake življenjske dobe se je verjetno zmanjšala tudi svetilnost druge žarnice.
– Zamenjava avtomobilskih žarnic je priporočljiva vsaki dve leti.
– Pri nameščanju uporabljajte čiste rokavice ali mehko krpo in se dotikajte le kovinskega vznožka žarnice.
– Umazanija ali znoj lahko povzročita neenakomerno segrevanje in uničenje med delovanjem.
– Žarilne nitke v notranjosti žarnic so pogosto izdelane iz tanke volframove žice. Vibracije zaradi neustrezne namestitve lahko povzročijo okvare.

Delite