Dostava paketa z električnim tovornim kolesom

Po mnenju mnogih strokovnjakov bodo električna tovorna kolesa v prihodnosti predstavljala eno izmed učinkovitih mobilnih rešitev v središčih mest.

Tako bodo konec meseca septembra v Berlinu pričeli izvajati pilotni projekt, s katerim bodo med drugim predstavili infrastrukturo, ki uporabnikom omogoča menjavo baterij na posebnih postajah. V okviru tega projekta bodo možna testiranja električnih koles, namenjenih za prevoz tovora, možen pa bo tudi kratko- ali dolgoročni najem omenjenih koles.

Zainteresiranim za preizkus te nove storitve mobilnosti bo na voljo deset tovornih koles francoskega proizvajalca Douze Cycles. Opremili so jih s 160-litrskim zabojnikom, ki ga je mogoče zakleniti, in z električnim motorjem z močjo 250 vatov. Kolesa so opremljena z zamenljivimi akumulatorji, ki so nastali po zasnovi zagonskega podjetja Greenpack, njihov doseg pa znaša približno 100 kilometrov.

V primeru, da bi bilo treba baterijo zamenjati, je to mogoče storiti na njihovi postaji, kjer se opravi menjava prazne baterije za polno. Kot so še razkrili, naj bi svojo ponudbo dopolnili še z več električnimi tovornimi kolesi in dvoslednimi električnimi vozili. (pfi/foto Greenpack)

Postaja za menjavo prazne baterije s polno
Delite