Drugo življenje Forda Mustanga

 

Navdušenci nad Mustangi bodo lahko delček svojega priljubljenega vozila nosili na zapestju v obliki ure, sestavljene iz komponent, ki so bile v ‘prejšnjem življenju’ del klasičnega Forda Mustanga.

Christian Mygh in Jonathan Kamstrup sta sklenila uresničiti zanimivo idejo: odpravila sta se iskat legendarne modele, ki si namesto zadnjega počitka na odlagališčih zavrženih avtomobilov zaslužijo novo priložnost. Iz njih sestavljata ure, te pa so ljubiteljem avtomobilov na voljo za ceno od 1495 dolarjev navzgor.

Za resničnega navdušenca nad Mustangi v podjetju REC Watches s sedežem na Danskem ustvarijo povsem novo uro iz delov, ki so jih podarili nekdanji vozniki Mustangov, med katerimi je tudi svetovni prvak v nadzorovanem drsenju oziroma ‘driftanju’ Vaughn Gittin mlajši – na njegovem zapestju je ura, v kateri so uporabljeni tudi deli karoserije iz ogljikovih vlaken njegovega Forda Mustanga RTR s 700 konjskimi močmi, izdelanega za svetovno prvenstvo v ‘driftanju’.

“Večina ljudi vidi samo gmoto kovine, ostanek Mustanga. Mi vidimo nekaj povsem drugega – dušo avta in zgodbo, ki jo moramo povedati,” je povedal soustanovitelj podjetja Mygh. “Moje delo ni razrez Mustangov. Mustangom, ki jih ni več možno popraviti, dajem še eno življenje v obliki zapestne ure.”

Da bi te zgodbe našle poslušalce, v podjetju REC Watches skrbno raziščejo zgodovino vsakega vozila; pogovorijo se s prejšnjimi lastniki, zbirajo zgodbe in fotografije iz prejšnjega življenja avtomobila ter jih vključijo v individualni video.

Končna oblika vsakega izdelka povzema identifikacijo številko vozila, leto proizvodnje in klasične poteze Mustanga. Številčnica v obliki merilnika količine goriva prikazuje napolnjenost navitja, kazalci ter številke za prikaz datuma in ure pa spominjajo na instrumentno ploščo legende med avtomobili. Na eni izmed poti na Švedsko je ekipa odkrila pravi zaklad – izjemno redek model 1966 Raven Black, ki je postal osnova za omejeno serijo P51-04; le-ta zajema zgolj samo 250 ur.

Mustang, poimenovan po lovskem letalu iz druge svetovne vojne, je na ceste zapeljal leta 1964 in je s svojim radikalnim oblikovanjem in agresivno zmogljivostjo v hipu postal legenda. Leta 1968 je status superzvezdnika zabetoniral nastop v akcijskem filmu “Bullitt”, v katerem je za volanom sedel Steve McQueen, obsežen pa je tudi seznam pesmi in filmov s tem revolucionarnim avtom ali o njem. Da je navdušenje še vedno prisotno, skrbi sodobni Ford Mustang, ki ga poganjata 5,0-litrski motor V8 s 450 KM ali 2,3-litrski EcoBoost z 290 KM. (pfi/foto Ford)

Delite