Državno prvenstvo v upravljanju z dvigalom

V Ljutomeru so se na sedežu podjetja Arko d.o.o. tekmovalci pomerili na državnem prvenstvu v upravljanju z dvigalom, ki je štelo tudi kot kvalifikacije za svetovno prvenstvo World Crane Championship 2022, ki bo med 24 in 25 septembrom na sejmu IAA v Hannovru.  Na tekmovanju se je pomerilo 12 upravljalcev iz Slovenije, gostili pa so tudi dva tekmovalca iz Madžarske.

Poligon je bil sestavljen iz osmih ovir, katere je bilo treba v določenem zaporedju in čim hitreje premagati ter pri tem storiti čim manj napak. Tekmovali so z dvigalom Hiab X-HiPro 192.
Najboljši čas je dosegel Peter Rac iz podjetja Megras d.o.o. iz Murske Sobote – 2 minuti in 40 sekund. Drugo mesto je dosegel samostojni podjetnik Franci Novak, ki je dosegel čas 3 minute in 22 sekund. Tretje mesto pa je ponovno zasedel Boris Fele iz podjetja Elektro Celje s časom 3 minute in 32 sekund.

Najboljši čas je dosegel Peter Rac iz podjetja Megras – 2 minuti in 40 sekund. Drugo mesto je dosegel samostojni podjetnik Franci Novak, tretje mesto pa Boris Fele iz podjetja Elektro Celje.

Zmagovalec Peter Rac je po odličnem nastopu na vprašanje »Kakšen je vaš recept za zmago?« odgovoril: »Potrebno se je umiriti, premagati tremo in uživati v tekmovanju ter druženju.« Na tekmovanje se ni posebej pripravljal, glede same proge pa je dejal: »Poligon je letos bil bolj tehničen in potrebna je bila natančnost, kar mi tudi bolj leži. Prejšnja leta je bil bolj poudarek na podiranju ovir«. Peter trenutno upravlja Hiab XS 422 za katerega pravi: »smo zadovoljni, star je sicer že 17 let ampak dela brez težav.«

Poleg tekmovanja so na sedežu podjetja Arko d.o.o. v Ljutomeru organizirali tudi hišni sejem, kjer so si obiskovalci lahko ogledali veliko zanimivih nadgradenj – dvigala Hiab in Loglift, kotalni prekucnik Multilift Ultima, prekucnike Meiller, menjalni sistem njihove izdelave, kesone, prikolico za prevoz elektro-agregatov in podobno. (mpo/foto Arko)

Na ogled je bila tudi ponudba opreme, ki jo prodajajo v podjetju Arko.
Delite