DS 7 Crossback Elysee za francoskega predsednika

Vozni park predsednika Francoske republike je bogatejši za posebno izvedbo modela DS 7, zasnovana je na temeljih vozila DS 7 Crossback Tense 4×4 300, poleg tega pa ima celovito blindirano zaščito, podaljšano podvozje in čisto posebno opremo.

DS 7 Crossback Elysee se je tako vpisal v bogato linijo modelov DS, ki so bili narejeni posebej za predsednika Francoske republike. Modele DS in SM ter kasneje DS 5 in DS 7 Crossback je uporabljalo že sedem francoskih predsednikov.

Tudi aktualni Emmanuel Macron se je na dan svoje inavguracije leta 2017 po Elizejskih poljanah zapeljal v predsedniški izvedenki DS 7 Crossback. Najnovejša različica tega modela v temno modri barvi, DS 7 Crossback Elysee, pa je opremljena s priključno hibridnim motorjem s 300 konjskimi močmi in inteligentnim štirikolesnim prenosom.

Več prostora za delo
Za zadovoljitev posebnih tehničnih specifikacij za predsednika Francoske republike ima vozilo za sredinskim stebričkom podaljšano karoserijo, tako da ponuja učinkovito delovno okolje. Prostor v predelu nog doseže 545 milimetrov.

Namesto zadnje sedežne klopi ima vozilo dva ločena zadnja sedeža v črnem usnju, med obema zadnjima sedežema je naslon za roke in v notranjost prodira svetloba skozi ekskluzivno panoramsko streho, ki jo obdaja usnje Alcantara. Opremo tega delovnega okolja dopolnjujejo brezžični polnilniki in USB vtičnice, pa tudi osrednja odlagalna površina za dokumente.

Dodana posebna oprema
DS 7 Crossback Elysee se od drugih navzen loči po modro/rdečih utripajočih lučeh na prednjem delu, odstranljivih nosilcih za zastavo, napisih «RF» (République Française – Francoska republika) na prednjih vratih, «trobojnicah» na prednjem delu in na prtljažnih vratih, pa tudi po posebnih 20-palčnih platiščih in anteni za telekomunikacijski sistem, ki je posebej namenjen predsedniku Francoske republike.

V dolžini skupno meri 4,79 metra, saj njegova 20 centimetrov podaljšana medosna razdalja dosega 2,94 metra. V višino meri 1,91 metra, v višino pa 1,62 metra, torej enako kot vse ostale izvedenke.

DS 7 Crossback Elysee je bil javnosti prvič na ogled na slovesnosti ob komemoraciji premirja iz 11. novembra 1918, s čimer je zaznamoval svoj vstop v vozni park predsednika Francoske republike. (mpo/foto DS Automobiles)

 

Delite