Ducato je najboljše bazno vozilo za avtodome

 

Bralci nemške strokovne revije Promobil so model Ducato izbrali za »najboljše bazno vozilo za avtodome leta 2018«; to nagrado je prejel že enajsto leto zapored. Poleg tega je bil Ducato z osnovo za avtodom trimilijonto vozilo tega najbolje prodajanega modela znamke Fiat Professional.

Ducato sicer velja za edino bazno vozilo, posebej izdelano za hitro rastoči trg avtodomov: v letu 2017 se je število registracij v primerjavi s prejšnjim letom povečalo za več kot 10 %. Ta številka kaže vedno večje zanimanje za preživljanje prostega časa na prostem, saj se ljudje znova želijo povezati z naravo. Kot bi znali povedati uporabniki, avtodom pomeni način življenja; ne gre zgolj za počitniško vozilo, temveč uporabnikom ponuja svet neskončnih možnosti – kjer koli in kadar koli, pravijo pri proizvajalcu.
Avtodom Ducato
Model Ducato, ki ga izdelujejo v tovarni Sevel v kraju Val di Sangro v Italiji (največji tovarni lahkih dostavnih vozil v Evropi, ki je prejela srebrno nagrado v programu World Class Manufacturing in se razteza na površini več kot 1.200.000 kvadratnih metrov), je med uporabniki znan že dobrih 36 let. Izdelujejo ga v več kot 10.000 različicah, prodaja pa se v več kot 80 državah po vsem svetu.

Bazno vozilo Ducato so zasnovali in razvijali v sodelovanju z največjimi evropskimi proizvajalci avtodomov ter tako zagotovili celostne rešitve tako za osnovo kot bivalni del vozila, so še zapisali pri proizvajalcu. (pfi/foto Fiat)

Delite