Dve nagradi za znamko Alfa Romeo

Znamka Alfa Romeo je bila na podelitvi nagrad bralcev nemške revije »Auto motor und sport« razglašena za najboljšo v dveh kategorijah.

Več kot 16.000 bralcev priznane avtomobilistične revije je glasovalo za nagrado »autonis«. Znamka Alfa Romeo je bila drugo leto zapored izbrana za »oblikovalsko znamko leta«, novi Stelvio pa je zmagal v razredu »velikih SUV-vozil«.

»Počaščeni smo, da so bralci revije »Auto motor und sport« znova izbrali znamko Alfa Romeo za znamko z eno najboljših oblik v panogi,« je na podelitvi nagrad v Stuttgartu dejal Klaus Busse, vodja oblikovanja za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko družbe FCA. »Ti nagradi sta pomembno priznanje za znamko Alfa Romeo: to, da so nas nemški ljubitelji avtomobilov že drugo leto zapored izbrali za vodilno oblikovalsko znamko in da je model Stelvio – kot prvi SUV v zgodovini znamke Alfa Romeo – zmagal v svojem razredu, kar je lani v svojem razredu uspelo modelu Giulia, pomeni veliko nagrado za našo oblikovalsko ekipo in dokazuje, da smo na pravi poti.«

Znamka Alfa Romeo je nagrado autonis prejela že v preteklosti; tudi leta 2016 je bila izbrana za »oblikovalsko znamko leta«, modela Giulia in MiTo pa sta zmagala v svojih razredih. Leta 2010 so bralci revije Auto motor und sport model Giulietta izbrali za najlepši avtomobil v razredu srednje velikih vozil.

Natančno 16.602 bralca tiskane revije Auto motor und sport in njenih vsebin na spletu sta za 17. podelitev nagrad »autonis« glasovala v desetih kategorijah. Več kot polovico glasov (50,5 odstotka) je prejel model Alfa Romeo Stelvio, ki je tako zmagal v razredu »velikih SUV-vozil«. Že drugo leto zapored pa je bila znamka Alfa Romeo s 27 % glasov izbrana za »oblikovalsko znamko leta«. (pfi/foto Alfa Romeo)

Delite