Električni tovornjak iz Renault Trucksa že 2019

 

Renault Trucks, sicer član skupine Volvo, bo pričel leta 2019 s serijsko proizvodnjo tovornjakov na električni pogon. Tovornjake bodo izdelovali v tovarni Blainville-sur-Orne v Normandiji, namenjeni pa bodo tako za mestni kot tudi distribucijski promet na daljše razdalje.

Skupaj s podjetji, kot so Guerlain, Carrefour, Nestlé in Delanchy Group, Renault Trucks že od leta 2009 preizkuša delovanje električnih tovornjakov v dejanskih delovnih pogojih, pri čemer uporabljajo tovornjake z maso od 12 do 16 ton. Poleg teh testnih vozil je Renault Trucks v Franciji leta 2010 uvedel 4,5-tonski Maxity Electric. Več o njegovi uporabi si poglejte v spodnjem videu. Pridobljeno znanje bodo zdaj uporabili pri serijski proizvodnji.

Tiho delovanje električnih tovornjakov pa prinaša še eno prednost. Dostava je namreč mogoča tudi izven običajnih urnikov, zaradi česar je skrajšan tudi čas dobave. Podobno kot pri Renault Trucks, bodo s serijsko proizvodnjo električnih tovornjakov leta 2019 pričeli tudi pri Volvu. (pfi/foto Renault Trucks)

 

 

 

Delite