Ferrarijev muzej predstavlja razstavo »Michael 50«

Na posebni razstavi v čast sedemkratnemu svetovnemu prvaku formule 1, ki je skupno osvojil 91 zmag in bil 155-krat uvrščen na stopničke, lahko obiskovalci vidijo nekatere najpomembnejše Ferrarijeve enosedežnike, ki jih je Schumacher vozil v okviru moštva Scuderie.

Na razstavi se zvrstijo od F310 iz leta 1996, s katerim je Schumacher v prvi sezoni s Ferrarijem osvojil tri naslove grand prix, pa tudi F399 in F1-2000 ter F2002 in F2004, s katerima je podiral rekorde, in 248 F1 iz leta 2006; s tem vozilom je na Kitajskem dosegel svojo zadnjo zmago, 72. za Ferrari.

Obiskovalci imajo poleg tega priložnost spoznati manj znano Schumacherjevo plat, in sicer tisto, ko je nastopil v vlogi razvijalca. Potem ko se je poslovil od kariere dirkača, ta legendarni tekmovalec iz nemškega mesta Kerpen ni ostal zgolj pri Ferrariju kot podpornik Scuderie, temveč je sodeloval tudi pri razvoju nekaterih cestnih vozil, kot sta 430 Scuderia iz leta 2007 in Ferrari California, ki je nastala leto pozneje.

Ta prav posebna razstava, ki je nastala v sodelovanju s fundacijo Keep Fighting, dopolnjuje že obstoječi razstavi z naslovom »Driven by Enzo« in »Passion and legend«, ki si ju je prav tako mogoče ogledati v Maranellu. (pfi/foto Ferrari)

 

 

Delite