Fiat 500 tudi s pomočjo elektrike

Na slovenski trg je pripeljal Fiat 500 Hybrid, prvi mestni avtomobil skupine FCA, opremljen z novo bencinsko tehnologijo hibridnega pogona Micro Hybrid.

Novinec predstavlja prvi korak na poti k elektrifikaciji znamke Fiat, ki se bo nadaljevala z začetkom proizvodnje novega 500 v Torinu. Ta model bo 100 % električen in bo po besedah predstavnikov Fiata igral pomembno vlogo na področju e-mobilnosti v okviru strategije FCA.

Glavno breme pogona Fiata 500 Hybrid sicer zaenkrat še nosijo trivaljni motorji iz družine FireFly, z močjo 51 kW (70 KM), ki pa jim po potrebi na pomoč priskoči 12-voltni generator BSG (Belt-integrated Starter Generator) z elektriko shranjeno v litij-ionski bateriji.

V primerjavi z motorjem 1.2 Fire, različica Micro Hybrid omogoča učinkovitejšo porabo goriva in v povprečju za 20 odstotkov nižje izpuste CO2, brez omejenih zmogljivosti motorja. Po zaslugi sistema BSG je zagotovljen tudi visok nivo udobja med vožnjo in tih zagon motorja brez vibracij v načinu Start&Stop.

Novi 500 Hybrid ima na slovenskem trgu v serijski opremi storitev Fiat 5 Plus za 5 brezskrbnih let. Storitev Fiat 5 Plus kupci prejmejo brezplačno ob nakupu novega osebnega vozila Fiat, omogoča pa brezskrbno uporabo vozila tudi po izteku 2-letne splošne garancije, vse do 5. leta starosti ali do skupno 120.000 prevoženih kilometrov (velja pogoj, ki nastopi prej).

Za novi 500 1.0 GSE Hybrid 51 kW (70 KM) Launch Edition bo treab odšteti 15.190 EUR, za različica z mikro hibridno tehnologijo in nivojem opreme Lounge pa 13.390 EUR. (mkr/foto mkr)

Več o tehnologiji pogona boste lahko prebrali v reviji Mehanik in voznik 155 (september – oktober 2020)

Delite