Ford Focus z vzvratno kamero s širšim kotom nadzora

Pri novem Focusu bodo uvedli širšo paleto naprednih funkcij in tehnologij kot pri katerem koli Fordovem modelu doslej. Med drugim napovedujejo dodatno izboljšavo nadzora nad dogajanjem za vozilom, saj bodo v novega Focusa vgradili vzvratno kamero z večjim zornim kotom. Z njeno pomočjo bo lahko voznik videl, kaj se skriva za vogaloma na zadnji strani vozila.

Kamera, nameščena tik nad registrsko tablico, zajema sliko z zornim kotom 180 stopinj in jo prikaže na zaslonu na dotik v kabini, kar vozniku omogoča, da lažje in hitreje opazi mimoidoče pešce, kolesarje in druga vozila, ki prihajajo z leve ali desne strani za zadek vozila.

Manevriranje pri vzvratni vožnji olajšajo tudi radarska tipala, ki nadzirajo območje za vozilom in voznika opozorijo na vozila in motocikle, ki se bližajo z ene ali druge smeri. Če se voznik ne odzove na opozorila, sistem samodejno zavira, da prepreči trčenje ali zmanjša njegove posledice.

Kot poudarjajo pri Fordu, se zavedajo, da je za skoraj vse uporabnike vzvratna vožnja kritični del vsakodnevne uporabe vozila in pri tem marsikdo res ne uživa. S pomočjo kamere s širšim kotom zaznavanja pa je mogoče vzvratno vožnjo olajšati in predvsem zagotoviti višjo raven varnosti. (mkr/foto Ford)

Kamera, nameščena nad registrsko tablico, zajema sliko z zornim kotom 180 stopinj in jo prikaže na zaslonu na dotik v kabini.

 

 

Delite