Ford Raptor v mavričnih barvah

Ford bo na Festivalu hitrosti v Goodwoodu nadaljeval s potrditvijo zaveze skupnosti LGBTQ+, saj predstavlja ‘zelo gejevskega Raptorja’ in Rangerja Raptorja naslednje generacije.

Nastop ‘zelo gejevskega Raptorja’ (Very Gay Raptor) na dogodku v bližini mesta Chichester v Veliki Britaniji bo spodbudil pomembne razprave in je namenjen odpravi diskriminacije v avtomobilski industriji in širše. V okviru tega bo Ford v Goodwoodu s kesona ‘zelo gejevskega Raptorja’ v živo oddajal novo serijo ‘Tough Talks’ (zahtevni pogovori), ki jo bo vodi Gareth Thomas, valižanska legenda ragbija in prvi odkrito homoseksualni igralec ragbija.

V sklopu pogovorov bodo obravnavali, kako lahko avtomobilska industrija spodbuja kulturo vključevanja in zavezništva za skupnost LGBTQ+, pri čemer se bodo lotevali različnih tem, sodelovali pa bodo tudi gostje, kot so dirkačica Abbie Eaton, komičarka Catherine Bohart in lord March – sin vojvode Richmondskega, ki je ustanovil Festival hitrosti v Goodwoodu in poživljeni Goodwood Revival.

Leta 2021 ustvarjeni ‘Very Gay Raptor’je nastal kot odgovor na negativen komentar na družbenih omrežjih, pri čemer je Ford svojo najzmogljivejšo različico modela odel v bleščeče zlato bravo in jo okrasil z mavrično grafiko. Pozitiven odziv na spletu je bil tako izjemen, da se je Ford odločil za proizvodno različico, ki jo od takrat uporablja kot orodje, s katerim pomaga pri odpravljanju diskriminacije.

Naslednja generacija Rangerja Raptorja bo v Goodwoodu doživela svojo evropsko dinamično premiero in se med vožnjami na znameniti hrib spopadla z zahtevno terensko progo, kar ne bi smelo predstavljati posebnih težah, saj je pod pokrovom motornega prostora 3,0-litrski EcoBoost V6 z dvema turbinama, ki razvije 288 KM in 491 Nm navora. (mpo/foto Ford)

Delite