Honda CR-V se predstavlja v še plemenitejši podobi

Honda tudi na slovenski trg pošilja legendarni model CR-V, ki bi gotovo našel več kupcev, kot bo trenutno na voljo avtomobilov.

Pri japonskem izdelovalcu se ponosno pohvalijo s podatkom, da je CR-V najbolje prodajani SUV na svetu, in temu ustrezno bo verjetno tudi povpraševanje po najnovejši izdaji avtomobila z opaznim tehničnim in vsebinskim pomikom navzgor.

CR-V se očitno spogleduje s še zahtevnejšimi uporabniki in zato poleg atraktivnejše zunanje podobe ponuja tudi veliko tehničnih novosti, več opreme, namenjene predvsem udobju in varnosti, vključno z naprednimi asistenčnimi sistemi ter višjo raven prostorskega udobja v potniški kabini, v kateri je odslej dovolj prostora tudi za sedem sedežev.

Kljub temu, da je CR-V ohranil tako rekoč enake zunanje mere kot predhodnik, je po zaslugi daljše medosne razdalje in izboljšav zasnove potniške kabine v tej več prostora kot pri predhodniku. V sedemsedežni konfiguraciji kabine pa za prilagajanje ravni udobja poskrbi tudi vzolžni pomik sedežev v drugi vrsti.

CR-V bo zaenkrat na voljo z 1,5-litrskim bencinskim motorjem z močjo 127 kilovatov (173 KM), prihodnje leto pa pride na trg še različica s hibridnim pogonskim sklopom. Že sedaj pa lahko kupci izbirajo med štirikolesnim pogonom ali le dvokolesnim pogonom ter ročnim ali samodejnim menjalnikom.

Na slovenskem trgu se cenovna lestvica različic začenja pri 27.900 evrih, že sedaj pa je jasno, da bo povpraševanje večje, kot lahko proizvajalec zagotovi vozil za slovenski trg. (mkr/foto mkr)

 

Delite