Hondina prvoaprilska šala na račun križancev brez strehe

Pri Hondi so za letošnji 1. april pripravili »novost« – CR-V Roadster, s čimer so se pošalili tudi na račun nekaterih drugih znamk in njihovih modelov.

Pri Hondi so te dni predstavili »novost«, a glede na datum je hitro postalo jasno, da gre za prvoaprilsko šalo. Njihov CR-V je namreč postal roadster, in to na povsem enostaven način – rdečemu vozilu so enostavno odrezali streho. Da bi bila šala popolna, se je vključila tudi njihova služba za stike z javnostmi. Sporočili so namreč, da je ta »revolucionarni« prototip nastal tako, da so B- in C-stebriček enostavno odrezali, s čimer se je torzijska togost zmanjšala za 100 %.

S tem so na šaljiv način izrazili svoje mnenje o (ne)smiselnosti križancev »zgoraj brez«, kot sta Nissan Murano Cabrio in Range Rover Evoque Cabrio, pa seveda tudi VW T-Roc Cabrio, ki naj bi na ceste zapeljal leta 2020.

Hondin prvoaprilski križanec CR-V

»To je za CR-V povsem nova smer in odpira novo, povsem neobstoječe tržišče,« je povedal vodja projekta Eipurirufūru, kar v prevodu pomeni prvoaprilska šala. »Kar se tiče prodaje, smo bolj zadržani, naš cilj je za zdaj nič vozil. Toda potem, ko bomo odpravili pomanjkljivosti, kot je neobstoječa streha, pričakujemo velik porast v prodaji.« Glede na to, da kupec v tem primeru dobi polovico vozila, bo tudi cena prepolovljena, so se še pošalili pri Hondi. (pfi/foto Honda)

 

 

Delite