Hrvaški Rimac prodal že skoraj vseh 150 vozil C_Two

Mate Rimac, ustanovitelj in lastnik hrvaškega podjetja Rimac automobili, je v začetku meseca marca na salonu v Ženevi novinarjem predstavil svoj novi električni hiperavtomobil C_Two, ki je med kupci že požel izjemno zanimanje.

Vodja prodaje v omenjenem podjetju je namreč te dni na avtosalonu v New Yorku razkril, da je prodanih malodane vseh 150 vozil, ob upoštevanju osnovne cene 1,7 milijona evrov pa znaša njihova skupna vrednost kar 255 milijonov evrov.

Glede na to, da v New Yorku pričakujejo veliko število kupcev z globokimi žepi, pričakujejo, da bodo do zaprtja salona prodali prav vsa vozila C_Two. Hrvatje so na ta uspeh kakopak izjemno ponosni, sploh če upoštevamo dejstvo, da gre za vozilo, ki stane 1,7 milijona evrov, k čemur pa je treba prišteti še vrednost dodatne opreme. Kot navaja spletna stran Autocar, povprečni kupec vozila C_Two izbere dodatke v vrednosti pol milijona evrov, tako da za celotno vozilo odšteje 2,2 milijona evrov.

Bodo pa morali kupci na svojega C_Two počakati do leta 2020; takrat bodo lahko sami preizkusili pospeševanje do stotice v manj kot dveh sekundah, medtem ko znaša najvišja hitrost tega električnega hiperavtomobila 412 km/h.

C_Two ima moč 1.914 KM (1.408 kW), ki jo proizvedejo štirje motorji, in 2.300 Nm navora, kapaciteta baterije pa znaša 120 kWh. Avtomobil je v celoti, vključno z vsemi sestavnimi deli, narejen na Hrvaškem.

V primerjavi z modelom Concept_One, ki so jih izdelali zgolj osem, je Rimčev novi hiperavtomobil precej bolj dostopen »širokemu krogu bogatašev«. (pfi/foto Rimac automobili)

 

Delite