Hyundai Bayon je novo ime na trgu

Novi Bayon je najmanjši član Hyundaijeve razširjene družine športnih terencev. Proizvajalec poudarja, da ga odlikujejo kompaktna zunanjost, prostorna notranjost in dolg seznam inteligentnih varnostnih sistemov ter funkcij povezljivosti, zaradi katerih izstopa v svojem segmentu.

V skladu z obstoječo Hyundaijevo strategijo poimenovanja športnih terencev, je Bayonovo ime navdihnila počitniška točka Bayonne, glavno mesto francoske Baskije in ena najlepših destinacij na jugozahodu Francije. Ker je Bayon zasnovan tako, da ustreza zahtevam evropskega trga, so se pri Hyundaiju odločili, da mu nadenejo evropsko ime.

Po besedah H<undaijevih prodajnih strokovnjakov model Bayon zagotavlja udobje in prostornost. Njegova kompaktna zunanjost in družinam prijazna notranjost omogočata, da potniki uživajo v najboljšem iz obeh svetov, saj njegova kompaktna velikost in odlična vidljivost omogočata enostaven vstop in enostavno rokovanje, obenem pa, zahvaljujoč visokemu položaju sedenja, ponuja tudi izjemen občutek varnosti, ki ga kupci od Hyundaijevih športnih terencev pričakujejo.

Bayon kljub kompaktni velikosti s 411 litri prtljažnega prostora med konkurenti izstopa po velikosti prtljažnika. Dolg je 4.180 mm, širok 1.775 mm in visok 1.490 mm, kar mu zagotavlja popolno ravnovesje med kompaktnostjo in udobjem. Odlikuje ga medosna razdalja 2.580 mm. Radodarno odmerjen prostor za noge potnikom zagotavlja tudi udobno vožnjo, ne glede na to, ali sedijo na sprednjih ali zadnjih sedežih.

Bayon se s posodobljeno družino motorjev ponaša z učinkovitostjo in nizkimi emisijami CO2. Na voljo bo tudi v kombinaciji s Hyundaijevo edinstveno 48-voltno blago hibridno tehnologijo (48 V).

V Slovenijo predvidoma prihaja maja 2021. (mpo/foto Hyundai)

Delite