Hyundai i30: Za vsak dan

Hyundai je z modelom i30 ustvaril zdravo jedro evropske prodaje in čeprav že večkrat povedano tudi na teh straneh, nič ne škodi, če ponovno zapišem, da korejska znamka zna prisluhniti evropskim kupcem in jim ponuditi tisto, kar jim je všeč. Tudi najnovejša generacija i30 je lepo ukrojena po okusu Evropejcev, kar pomeni tako zasnovo samega vozila kot možnosti kombinacije motorjev in opreme.

Petvratna kombilimuzina je namenjena vsakodnevni uporabi in za številne opravke, s katerimi se sooča širok krog kupcev. V avtu se bo namreč dobro počutil tako posameznik, ki se mora z njim podati na krajšo ali daljšo službeno pot, kot veččlanska družina, ki se pelje na počitnice ali po opravkih v mestu. Urejena armatura, vključno z velikim in preglednim večfunkcijskim zaslonom, postavljenim na vrh sredinske konzole, pozitivno vpliva na počutje voznika, še bolj pa pomoč naprednih asistenčnih sistemov, ki prevzamejo del skrbi med vožnjo in voznika razbremenijo.

Kljub temu, da mi litrski motorji vedno znova zbudijo malce pomislekov o njihovih sposobnostih, pa se je pri preizkusnem vozilu motor dovolj izkazal, da so pomisleki hitro izginili. V času našega druženja ga res ni doletel kakšen dopustniški izziv s polno posadko in polnim prtljažnikom s prostornino 395 litrov, a bržkone bi 1,0-litrski bencinski motor z največjo močjo 88,3 kW (120 KM) in navorom 171,1 Nm brez težav zmogel tudi to. Kljub majhni gibni prostornini je učinkovito vsestransko srce avtomobila za opravke po mestnih ulicah ali pa pobeg po avtocesti do sosednjega mesta, skratka avto kot nalašč za vsak dan. (mkr)

 

Del uspeha modela i30 sta poleg njegovih tehničnih značilnosti brez dvoma tudi dostopna cena na najnižji prečki cenovne lestvice in velik razpon možnosti nadgrajevanja za skoraj devet tisočakov, kar seveda prinaša tudi temu ustrezno več opreme in zmogljivosti.

Hyundai i30 * od 13.990 EUR * www.hyundai.si

Delite