Hyundai Kona: Novo poglavje

Hyundai s Kono odpira novo poglavje v svoji zgodovini, saj s privlačnim novincem vstopa v boj za kupce v rastoči razred s številnimi spoštovanja vrednimi tekmeci, ki pa morajo z enakim spoštovanjem gledati tudi na izdelek korejske znamke, z izrazito evropsko zasnovo.

Trendovska Kona prinaša tako rekoč vse, kar iščejo čedalje številčnejši kupci. Tehnološko napredna vsebina, visoka raven udobja in kakovost izdelave so zapakirani v privlačno embalažo, nenazadnje pa je pomemben argument v boju za kupce tudi dokajšna zmernost, vsaj v primerjavi z nekaterimi najbolj očitnimi tekmeci, pri oblikovanju prodajnih cen.

Kljub kompaktnim zunanjim meram, Kona je dolga 4.165 milimetrov, z ogledali vred široka 1.800 milimetrov in visoka 1.565 milimetrov, je v potniški kabini dovolj prostora za dnevno družinsko uporabo, v zadku pa še 361 litrov prostornine prtljažnika, namenjenega prtljagi oziroma izplenu nakupovalnih potepov.

Vozniku in sopotnikom je, še posebej v najbolje opremljenih različicah, na voljo tako rekoč vse, kar Hyundai trenutno ponuja na področju zabave, udobja in potovalnih informacij, podobno pa velja tudi za napredne asistenčne sisteme, ki dvignejo raven varnosti vožnje in olajšajo delo voznika.

Preizkusna Kona je sodila v sam vrh ponudbe in zato je toliko lažje zagotovila obilo zabave ter udobja v tako rekoč vseh okoljih uporabe. Kompaktnost zunanjih mer ob podpori asistenčnih sistemov poenostavi mestno uporabo, visoka raven voznega udobja ob podpori potovalnih sistemov in zmogljivega 1,6-litrskega bencinskega motorja z močjo 130 kilovatov (177 KM) učinkovito poenostavi premagovanje daljših cestnih razdalj, štirikolesni pogon pa Koni zagotavlja, da bo voznik z njo brez posebnih težav prilezel tudi do svojega vikenda na koncu ozkega kolovoza ali pa svojega doma, ne glede na to, v katerem zasneženem hribu stoji. Kona torej sodi med avtomobile, ki bi si zaslužili, da bi jih bilo na slovenskih cestah še več, kot jih je dejansko na razpolago za slovenski trg. (mkr)

Kona ponuja širok razpon izbire različic, kar dokazuje, da se je Hyundai tudi s tem prilagodil okusu evropskih kupcev in jim omogočil sestavo avtomobila po lastnih potrebah, okusu in seveda finančnih zmožnostih.

Hyundai Kona * cena od 15.290 EUR * www.hyundai.si

 

Delite