Hyundai Santa Fe kot off-road koncept

Podjetje Hyundai Motor America je v sodelovanju z ameriškim proizvajalcem energijskih pijač Rockstar razvilo konceptni avtomobil, ki ima izjemne zmogljivosti. Nadeli so mu ne prav kratko ime: koncept Rockstar Energy Moab Extreme Off-Roader Santa Fe.

Oznaka modela pa seveda ni nastala po naključju. Ta Hyundai so v fazi razvoja preizkušali v najtežjih razmerah na enem najzahtevnejših off-road območij na svetu, v okolici kraja Moab v ameriški zvezni državi Utah. Ob reki Kolorado, kjer se nahajata narodna parka Arches in Canyonlands, je pokrajina več kot primerna za takšne podvige.

Koncept Rockstar Energy Moab Extreme Off-Roader Santa Fe temelji na platformi in pogonu Hyundaija Santa Fe, ki je v serijski različici že izpolnil vse standardne terenske zahteve. Z nekaterimi tehničnimi izboljšavami so povečali možnost obremenitve vozil na posebej zahtevnih terenih. Spremembe med drugim vključujejo višje vzmetenje, izpušni sistem Magna flow, zavore R1-Concept, 17-palčna kolesa Machete z off-road pnevmatikami v velikosti 35×12.50 R17 Mickey Thompson itd.

Na zunaj je koncept prepoznaven po črno-sivem maskirnem vzorcu. Številni LED-sistemi osvetlitve olajšajo nočno vožnjo na neznanem terenu. Hyundai je omenjeni koncept predstavil na največjem tuning šovu SEMA v Las Vegasu.

Poleg omenjenega vozila so predstavili tudi koncept Vaccar Tucson Sport, ki temelji na Tucsonu, koncept BTR Edition Elantra Sport in prav tako koncept HyperEconiq Ioniq. (pfi/foto Hyundai)

 

 

 

 

 

Delite