Jeep Wrangler: Zabavni posebnež

Brez pomislekov lahko zapišemo, da je Jeep pojem za klasiko med terenci, klasika med Jeepi pa je model Wrangler. Na preizkusu smo imeli njegovo večjo in izdatno opremljeno različico, povrhu oplemeniteno še z barvo, ki bi tudi najpredrznejšim izletnikom na brezpotja zagotavljala, da jih bodo reševalci opazili. Seveda le, če slučajno Wrangler ne bi zmogel premagati kakšne vozne zagate, kar pa je ob predpostavki razumnega voznika, skoraj nemogoče.

Jeep Wrangler namreč ne ponuja le bolj ali manj tradicionalne podobe, ampak tudi klasične vozne zmogljivosti klenih terencev. Ta model se še vedno razlikuje od »pomehkuženih« SUV-jev in verjetno bo pred stopnjevanjem terenskih izzivov zaradi razumskih razlogov in misli na ceno vozila prej »omagal« voznik (še posebej če je tudi lastnik oziroma kupec) kot pa tehnika v vozilu.

Najnovejša generacija Wranglerja je poleg tradicionalne tehnike dovolj izdatno nadgrajena še s sodobnimi tehnologijami, da je vožnja udobnejša in varnejša tudi za tiste manj vešče terenske vožnje. Pri določanju ravni udobja pa je seveda treba upoštevati dejstvo, da so konstruktorji želeli predvsem ohraniti klasične značilnosti Jeepa, kar pomeni malce drugačna vrata potniške kabine, kanček manj udobno vstopanje ali izstopanje, kakšen kompromis pri sedenju na zadnji klopi, zmernost pri nalaganju prtljage, da ostane dovolj prostora še za odstranljive dele strehe in še kakšen terenski dodatek.

Prav nobenih kompromisov pa ni treba sklepati pri zabavi v vožnji za vse ljubitelje terenske vožnje. Jeep Wrangler Unlimited Sahara zmore tudi kaj drugega in ne le premagovanje peščin v Sahari. Pri tem ima gotovo veliko zaslug 2,2-litrski motor CRD z mojo 147 kilovatov (200 KM) in njegova uigranost s samodejnim menjalnikom. (mkr, foto mkr)

Jeep Wrangler Unlimited lahko ponuja veliko zabave, ki pa ni prav poceni. Na preizkusu smo imeli različico, ki na ceniku skoči na znatnih 71.990 evrov, res pa je da se cenovna lestvica začne nižje, da pri zastopniku obljubljajo popuste in da se je mogoče za tovrstne nakupe ponavadi pri prodajalcu dogovoriti še za kakšen evrski »odpustek«.

Jeep Wrangler Unlimited * od 64.490 EUR * www.jeep.si

 

Delite