Jubilejni Lincoln Continental obuja tradicijo

Lincoln z jubilejnim Continentalom poleg prestižnosti in redkosti – za osemdesetletnico bodo izdelali le 80 primerkov – med drugim obuja prestižno tradicijo sredinskega odpiranja vrat. Pred desetletji so takšno odpiranje oglaševali prav s poudarjanjem posebej elegantnega izstopanja in vstopanja potnikov. Največkrat na rdečo preprogo.

Lincoln Motor Company sodi sicer kot hišna prestižna znamka pod okrilje ameriškega Forda in znova doživlja boljše čase zaradi zanimanja na ameriških in nekaterih azijskih trgih, v Evropi pa ostaja bolj ali manj neznanka, kar bo bržkone veljalo tudi v prihodnosti.

Pred osmimi desetletji je prvega Lincolna zasnoval Fordov oblikovalec Eugene T. Gregorie, in sicer za prvega moža znamke Edsela Forda. Sredinsko odpiranje vrat pa so predstavili leta 1961 prav na modelu Continental.

Za posamezni primerek več kot 100.000 ameriških dolarjev
Jubilejna različica Continentala modelskega leta 2019 ima 15 centimetrov daljšo medosno razdaljo in meri v dolžino 527 centimetrov. Pod motorni pokrov so vgradili zmogljivi 3,0-litrski pogonski agregat V6, ki zmore 298 kilovatov (400 KM).

Kot poudarjajo pri izdelovalcu, so poskrbeli za številne dodatke, namenjene še višji ravni udobja in poudarjanja prestižnosti oziroma posebnosti različice, vključno z dodatnimi oznakami in serijskimi številkami omejene serije.

Čeprav bo cena posameznega primerka presegla 100.000 ameriških dolarjev, za osnovno različico serijskega primerka je treba odšteti nekaj več kot 46.000 ameriških dolarjev, pa se pri Lincolnu očitno ne bojijo pomanjkanja povpraševanja in za modelsko leto 2020 že napovedujejo »ponovitev« omejene serije. (mkr/foto Lincoln)

Delite