Konec leta prihaja dostavniški trojček PSA Berlingo, Combo, Partner

Septembra se bodo na razstavi gospodarskih vozil IAA v Hannovru javnosti prvič predstavili člani novega trojčka lahkih gospodarskih vozil iz skupine PSA.

Citroën Berlingo, Opel Combo in Peugeot Partner bodo kmalu nato zapeljali na prve trge in se podali v boj za kupce v razredu dostavnikov, kjer ne manjka tekmecev.

Kot poudarjajo v skupini PSA, so se tega pri snovanju novega lahkega gospodarskega vozila dobro zavedali, zato vsi trije predstavniki sledijo tako sodobnim tehnološkim smernicam kot tudi trendom povpraševanj na evropskih trgih.

Kupci bodo lahko izbirali med dvema dolžinama, in sicer 4,40 ter 4,75 metra, najprostornejša tovorna različica bo imela 4,4 kubičnega metra prostornine v tovornem prostoru, nosilnost pa do 1.000 kilogramov. V tovornem prostoru bo mogoče peljati dve evro-paleti, za daljše predmete bodo na voljo lopute v steni pri sovozniku in dvižna strešna loputa na zadku.

Kljub temu, da bodo dostavniki namenjeni predvsem delu, pa bodo lahko kupci vozila oplemenitili tudi s številnimi naprednimi sistem, znanimi iz osebnih vozil vseh treh znamk, s katerimi bodo dvignili ravni varnosti, udobja pa tudi učinkovitosti dela.

Ponudba različic in opreme bo pri vseh treh znamkah bolj ali manj podobna, verjetno pa bo nekaj razlik pri ponudbi pogonskih agregatov. (mkr/foto)

 

 

Delite