Lamborghini Sián iz kock LEGO v naravni velikosti!

Lamborghini Sián FKP 37 v naravni velikosti, zgrajen iz kock LEGO® Technic™ bo na ogled v Ljubljani. V nakupovalno središče Citypark prihaja replika Lamborghinijevega najmočnejšega superšportnika v merilu 1:1. Izjemna kreacija, za katero je bilo potrebnih 8.660 ur in preko 400.000 kock, bo prvič predstavljena v naši regiji, kot del svetovne turneje. Lamborghini Sián bo na ogled pred LEGO® Store trgovino od 8. do 20. septembra.

Replika ikoničnega športnega avtomobila je dokaz, da je iz LEGO kock res možno zgraditi vse, kar dopušča domišljija. Lamborghini Sián FKP 37, v celoti narejen iz LEGO Technic elementov, je rezultat dela inženirjev in oblikovalcev iz tovarne v Kladnu na Češkem, ki so za načrtovanje in izgradnjo potrebovali preko 8.660 ur.

Model vključuje delujoče svetlobne elemente in izjemno realistično izdelano notranjost. V izstopajočo zeleno barvo ga je s posebno UV tehniko barvanja oblekel eden izmed uradnih Lamborghinijevih ličarjev.

Podatki o modelu LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 v naravni velikosti:

● Za izdelavo je bilo uporabljenih več kot 400.000 LEGO® Technic™ elementov
● Avtomobil sestavlja 154 različnih vrst elementov LEGO® Technic™, vključno z 20 elementi, ki so bili oblikovani posebej za ta model
● Skupna teža: 2.200 kg
● 8.660 ur porabljenih za izdelavo
● Ustvarilo ga je 15 strokovnjakov
● Mere konstrukcije so enake kot pri resničnem modelu: 4.980 mm dolžine, 2.101 mm širine in 1.133 mm višine
● Delujoče prednje in zadnje luč

(mkr/foto mkr)

Več podrobnosti o repliki športnega avtomobila Lamborghini Sian FKP 37 izdelani iz LEGO Technic si lahko preberete v naslednji številki revije Mehanik in voznik.

Delite