Lexus LY680 za premagovanje morskih milj

Lexus vzdržuje prestižni sloves znamke tudi s ponudbo nekaterih drugih izdelkov, ne le bolj prepoznavnih avtomobilov. Za premagovanje morskih milj ponujajo jahto, ki naj bi ugodila potrebam najzahtevnejših uporabnikov.

Izboljšana različica Lexusove luksuzne jahte LY650 se imenuje LY680. Naročila zanjo pa bodo  zaenkrat sprejemali le na Japonskem prek prodajnih mest Toyota Marine.  Dobava prve jahte je predvidena za pomlad leta 2026. Za prodajo na drugih trgih se bodo odločali glede na povpraševanje strank v prihodnosti.

Najprepoznavnejša luksuzna jahta, ki jo predstavlja Lexus, po besedah konstruktorjev v celoti uteleša oblikovalsko filozofijo znamke »Crafted«. Skladno z njo so pri različici LY680 pozornost posvetili vsaki podrobnosti, da bi presegli pričakovanja strank in ustvarili edinstveno izkušnjo, ki bo njihove čute stimulirala tudi na morju. Lexus si prizadeva zagotoviti navdušujočo zmogljivost, stabilno okretnost, odlično plovno udobje in tiho delovanje.

Skupna dolžina jahte je 20,66 metra, širina pa 5,76 metra, za pogon bo mogoče izbrati motor Twin Volvo IPS 1350 ali 1050, z močjo 735 kW ali 588 kW.

Jahto LY680 bo izdelovala vodilna znamka luksuznih jaht v Aziji, Horizon Group, ki je specializirana za gradnjo jaht po meri z uporabo naprednih tehnologij in vrhunskih proizvodnih metod.  (mpo/foto Lexus)

 

 

 

Delite