Ljubitelji Wikingovih miniatur, pripravite prostor!

Nemški izdelovalec miniatur Wiking je v prvih dneh novega leta predstavil poslastico za ljubitelje avtomobilskih klasikov.

Prvi na seznamu je tovornja(če)k Tempo Matador v turkizni barvi z značilnimi vrati, ki se odpirajo nazaj. Magirus Sirius se predstavlja z Aralovim velikim rezervoarjem. Zanimiv je Scaniin priklopnik 111, pa tudi Magirusov mešalec betona in Mercedes-Benzov L 408 kot policijsko vozilo.

V zbirko je vključen MAN TGM Euro 6 v vlogi gasilskega vozila. Med aktualne modele spada tudi Mercedes-Benzov razred E T-model v avantgardni različici, pa Adacova avtovleka na šasiji MAN TGL Euro 6. Omenjenim se pridržujeta Claasov Lexion 770 Terra Trac z goseničnim pogonom in traktor Lanz Bulldog s kabino.

Mercedes-Benz 300 iz 50. let se predstavlja v elegantni temno modri barvi, prav tako iz Mercedesa pa prihaja avtobus O 309, ki pozornost med drugim pritegne z notranjostjo, kjer se nahajajo zavese. Novost v zbirki miniatur sta tudi dvobarvni Porsche 904 GTS in Opel Commodore B z obvezno črno platneno streho.

Serijo zaokrožujeta tovornjak Magirus 100 D7 in polpriklopnik Walhalla Kalk za prevoz kemikalij s kabino Mercedes-Benz 1620. (pfi/foto Wiking)

Delite